Surse foto: Facebook/ Virgil Popescu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ministrul Energiei Virgil Popescu a precizat că senatorii au adoptat, astăzi, cu 91 de voturi pentru, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Legea a fost inițiată alături de președintele PNL Nicolae Ciucă, șeful PSD Marcel Ciolacu, liderul UDMR Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. În urma acestui vot din Senat, urmează dezbaterea în comisii și adoptarea legii în Camera Deputaților.

„Am încredere că, așa cum am promis, va fi adoptată până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare”, a precizat Virgil Popescu.

România renunță la dependența de gazul rusesc. Care este planul Guvernului pentru următorii ani

Ministrul Energiei a amintit că prin modificărie propuse acestei legi se va stimula dezvoltarea „înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore, a industriilor conexe, precum şi a celor afectate pozitiv de impactul economic indirect şi indus generat de proiectele offshore.”

„Aceste resurse suplimentare de gaze naturale, ar contribui la asigurarea aprovizionării sustenabile a României cu energie, la atingerea ţintelor de decarbonizare pe termen lung, precum şi la dezvoltarea infrastructurii naţionale, sau a altor industrii cu valoare adăugată mare, respectiv chimia şi petrochimia”, a mai scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că legea offshore a fost adoptată, miercuri, 11 mai, de Senat, cu 91 de voturi pentru și 13 împotrivă. Senatorii AUR au votat împotrivă, iar legea urmează să meargă în Camera Deputaților, for decizional.

Ministrul Energiei a declarat, ieri, că cel mai important lucru pe care țara noastră trebuie să-l facă este scoaterea gazelor naturale din Marea Neagră pentru a se rupe definitiv de gazul rusesc.

De asemenea, Virgil Popescu a declarat că din partea investitorilor lucrurile sunt clare, neexistând probleme.

„Fiecare investitor doreşte să câştige cât mai mult, eu nu cred că putem discuta de o modificare a regimului fiscal, în această lege, este actualizat inclusiv cu rata inflaţiei, dacă citiţi”, a menționat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Citește și articolul: Ministrul Energiei nu mai are răbdare: vrea exploatarea gazelor din Marea Neagră cât mai repede

Articolul precedentO educatoare din Pitești este acuzată că a lovit mai mulți copii. Tatăl unei fetițe: ”Copila acuza dureri în jurul zonei intime”
Articolul următorUSR, săgeți către coaliția „sărăciei.” Cătălin Drulă: „Inventează scandaluri false pentru a distrage atenţia de la problemele reale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.