Pe 14 martie martie, Franța renunță oficial la purtatul măștii în toate spațiile, excepție fiind transportul în comun, precum și la pașaportul verde.

Prim-ministrul francez Jean Castex a anunțat că documentul care atestă că ai trecut prin boală, ești vaccinat sau ai un test negativ Covid-19 va rămâne în vigoare în spitale și aziluri.

„Situaţia sanitară se îmbunătăţeşte graţie eforturilor noastre colective, graţie măsurilor pe care le-am luat (…), condiţiile sunt reunite pentru o nouă etapă de relaxare a măsurilor”, a spus premierul francez, potrivit Agerpres.

Valul cinci al pandemiei de Covid-19 este în declin în toate țările din Europa

În ultima săptămână, în Franța s-a înregistrat o scădere considerabilă a numărului de noi cazuri de infectări cu coronavirus. Mai exact, miercuri, 2 martie, s-au înregistrat peste 53 de mii de noi cazuri, cu 20 de mii mai puține raportate în urmă cu o săptămână.

De asemenea, presiunea din spitalele franceze s-a redus constant, astăzi fiind peste 2.000 de persoane internate la terapie intensivă. Premierul francez a declarat că în ciuda ridicării restricțiilor, masca de protecție va fi necesară în mijloacele de transport în comun, iar obligativitatea de vaccinare în rândul personalului medical rămâne valabilă.

În România, ministrul Sănătății a anunțat că se va renunța la obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, iar la evenimente se va putea intra fără prezentarea certificatului verde.

Totodată, Rafila a mai declarat că unele restricții vor fi menținute, cum ar fi purtatul măștii în spațiile închise. Mai mult, va fi menținută recomandarea pentru telemuncă, acolo unde este posibil.

„Masca, în mod evident, nu se va mai utiliza în exterior, însă purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile deschise aglomerate”, a spus ministrul.

Reamintim că în 4 martie, președintele Iohannis va găzdui o ședință privind gestionarea epidemiei de COVID-19, unde se va discuta despre măsurile de relaxare în perioada imediat următoare.

În ultimele 24 de ore, în țara noastră s-au înregistrat sub 6.000 de noi cazuri de Covid-19 și 114 decese. În total, până astăzi, 3 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.754.730 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Se redeschid cluburile în Franța. Autoritățile au anunțat noi măsuri de relaxare

Articolul precedent „Efectul Zelenski” ia amploare. Georgia vrea în Uniunea Europeană
Articolul următorIncendiu la cea mai mare centrală nucleară din Ucraina, după un bombardament al armatei ruse
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.