Ponta crede în varianta unui candidat susținut de „stânga”

Nu se vede revenind în rândurile social democraților, dar le acordă consultații

Victor Ponta, retras din viața politică după alegerile parlamentare din 2020, când partidul său nu a reușit să treacă de pragul electoral, dă semne de revenire, dar în postura de consultant, tăind parcă elanul celor care îl vedeau din nou în cursa pentru Cotroceni. Invitat la Antena 3, Victor Ponta, fost președinte al PSD afăcut câteva precizări în acest sens, mai mult, consideră că penru câștigarea alegerilor este nevoie de un candidat „cu șanse”, dând exemplul scrutinului din 2019, când Viorica Dăncilă a piedut în fața lui Iohannis. Mai mult, din postura de consultant, i-a dar și câteva sfaturi actualului lider al social-democraților, pentru îmbunătățirea agendei economice.

„Nu îmi doresc mai mult decât să candidez eu. Mi-aș dori ca PSD, în primul rând – și, dacă va fi cazul și noi, Pro România și alte partide o vom susține – să aibă un candidat de data asta cu șanse, pentru că m-am împăcat cu doamna Dăncilă, suntem în relații civilizate, dar în 2019 nu a fost un candidat cu șanse, adică un candidat care chiar să poată într-adevăr nu doar să câștige din partea PSD, ci să facă o schimbare”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Ponta nu revine în rândul social democraților

Cât privește o revenire în rândurile partidului pe care l-a condus, Ponta neagă aceste zvonuri, mai ales că între el și PSD s-au creat „niște rupturi”, în urmă cu doi ani, înaintea alegerilor prezidențiale, când ideea de un singur candidat al stângii a fost „pusă pe masă”, dar nu s-a putut ajunge la un consens care să schimbe soarta scrutinului. Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, deși a ajuns în turul al doilea, a pierdut la o diferență foarte mare în fața lui Klaus Iohannis (33,91% la 66,09%).

Totodată, Ponta a recunoscut faptul că îi dă sfaturi actualului lider PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la necesitatea unor consilieri economici, căci, din punctul său de vedere, oricine câștigă alegerile pe fondul nemulțimirilor la adresa actualei puteri trebuie să fie pregătit și pe parte economică, pentru a nu dezamăgi la rându-i.

„Încerc să îl conving că îi trebuie niște consilieri economici, așa cum l-am avut eu pe Florin Georgescu, Daniel Dăianu, ca să se pregătească. I-am spus «În 2024 o să câștigi alegeri doar pentru că s-a săturat lumea de aștia. Dar diferența între a câștiga alegerile că s-au săturat de unii și a câștiga alegerile fiind pregătit, cum am fost noi, în 2012-2014, este foarte mare». Mi-aș dori foarte mult să crească și partea economică”, a mai spus Victor Ponta.

Fostul șef al SIE despre eșecul lui Ponta la prezidențiale, pe scurt: „Nu merita”

Articolul precedentMinistrul Justiției amenință cu închisoarea președintele unei curți de apel
Articolul următorProiect USR PLUS: condiții stricte pentru numirea membrilor consiliilor de administrație din cadrul spitalelor