Sursa Foto: Facebook

Deputatul USR PLUS Cristian Gabriel Seidler a anunțat aseară că el și colegii săi au planuri mari pentru cei care sunt numiți membri în consiliile de administrație din cadrul spitalelor.

Potrivit unui proiect de lege depus de acesta, numirea membrilor consiliului de administrație pentru spitalele publice se va face doar „pe baze meritocratice”, prin impunerea unor condiții obligatorii legate de studii sau experiență.

Ales deputat la al doilea mandat pe listele Alianţei USR PLUS, Seidler este vicepreşedinte în Comisia pentru muncă și protecție socială și arată că în acest fel se va realiza „depolitizarea și profesionalizarea managementului spitalelor publice”.

Facem noi pași în această direcție: propunem, prin proiectul de lege depus, ca numirea membrilor consiliului de administrație pentru spitalele publice să se realizeze pe baze meritocratice.
Pe scurt: să avem profesioniști la conducerea acestor spitale.

Asta implică următoarele cerințe:
membrii să fie absolvenți de studii superioare finalizate cu licență și
să dețină la data numirii cel puțin 5 ani de experiență profesională și/sau de administrare în domeniul medical, farmacie, sănătate publică, juridic sau economic, sau
să dețină la data numirii cel puțin 5 ani de experiență în reprezentarea pacienților în calitate de membru al structurii de conducere a unei asociații sau fundații de profil.

În plus, menținem condiția „fără penali în funcții publice”.
Adică nu vor putea fi numiți membri ai consiliului de administrație pentru spitalele publice cetățenii condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, „până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Continuăm reforma în domeniul Sănătății”, promite Seidler.

Articolul precedentPonta crede în varianta unui candidat susținut de „stânga”
Articolul următorPreoții catolici din Germania sfidează Vaticanul