Victor Ponta vede asemănări între perioada 1997-2000 și cea prezentă

Fostul premier analizează apariția lui Dacian Cioloș în politicul românesc: „A apărut din neant”

Sursa Foto: captură video Aleph News

Cu toate că a promis că se va retrage din viața politică pentru a-și urma cariera de angajat în cadrul unei firme din afara țării, Victor Ponta pare să nu se poată abține din a-și exprima părerea în legătură cu situația politică a prezentului. Din pricina unui defect „profesional” ori poate dintr-o dorință de a reveni, la un moment dat, pe scena politică din România, acesta continuă să-și expună punctul de vedere cu fiecare ocazie pe care o prinde. Ceea ce s-a întâmplat, de altfel, și de data aceasta. „Eu nu am venit să zic vai, ce rău e, că dacă eram eu, era mai bine. Evident că arată rău, pentru că seamănă cu 1997-2000, când a venit o coaliţie şi a fost dorinţa preşedintelui de atunci să aducă o coaliţie la guvernare, într-o perioadă de criză economică. Şi a fost foarte rău, adică, după aceea, am muncit vreo 10 ani până la următoarea criză ca să reparăm”, a spus Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni de la Antena3.

Victor Ponta: „Este însă şi o diferenţă esenţială”

În ciuda faptului că vede asămănări izbitoare între perioada 1997-2000 și cea din prezent, Victor Ponta vede și diferențele de rigoane. „Acum, situaţia e mai gravă, pentru că acum avem în interiorul coaliţiei şi mă refer la cei de la PLUS, la domnul Cioloş, la domnul Voiculescu. Sunt nişte personaje, crescute, educate, trainute, ca să folosesc termenul. Ei se trainuesc toţi prin străinătate. Toţi au doi ani din viaţă în care nu ştii ce au făcut în străinătate”, afirmă fostul premier.

Anca Dragu, vorbe de laudă pentru Guvernul Năstase

Mai mult, Victor Ponta este de părere că în România ar mai fi rămas două domenii în care sunt bani foarte mulţi, referindu-se, mai exact la Apărare și la Sănătate. „Domnul Cioloş a apărut în România din neant, a devenit comisar european, aici domnul Băsescu ar trebui să ne spună, ce legătură a avut cu România. Pentru agricultura românească nu a fost mai bine cu Dacian Cioloş. A reapărut ca premier şi ar trebui să ne spună domnul Iohannis, de fapt, Rareş Bogdan ştia dinainte de Colectiv şi dinainte ca eu să îmi dau demisia, că o să fie Cioloş prim-ministru”, a mai precizat Victor Ponta.

Articolul precedentComisia juridică din Senat îl așteaptă azi la audieri pe Florian Bodog
Articolul următorBăsescu vrea ca premierul să-l demită și pe Drulă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.