Despre eșecul răsunător al lui Victor Ponta la prezidențialele din 2014 au curs râuri de cerneală și au fost date o sumedenie de explicații și interpretări, însă pare că nu s-a spus încă tot ce era de spus. Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe SIE, a avut aseară o explicație simplă și la obiect, cu ceva nuanțe totuși.

Ponta, în opinia acestuia, „nu merita”!

Alegerile prezidențiale din 2014 au însemnat primul mandat în funcție a actualului președinte Klaus Iohannis. Aceasta în condițiile în care în primul tur, Victor Ponta (Alianța PSD–UNPR–PC), pe atunci premier, a obținut cu 40,44% din voturi, în timp ce Iohannis (ACL), primar al Sibiului, obținuse 30,37%. Al doilea tur a însemnat însă o mobilizare din diaspora, prezența crescând cu peste 10%, astfel că Iohannis a obținut 54,43%, iar Ponta 45,56%.

Potrivit lui Talpeș, citat de Realitatea.net, Ponta avea nevoie de mult mai multe „ingrediente” pentru a se califica ca președinte. Talpeș a făcut însă un intro în ceea ce însemna la acel moment scena politică internă și externă, vorbind despre Adrian Năstase și despre jocurile de la Bruxelles.

Întrebarea a fost directă în cadrul emisiunii Culisele statului paralel: de ce nu a ajuns Victor Ponta președinte?

Nu merita. El e un băiat isteț, dar atât”, a fost răspunsul tranșant. Continuarea și mai multe explicații, aici.

Articolul precedentBăsescu crede că opinia Patriarhului Daniel cântărește mult în campania de vaccinare
Articolul următorJoe Biden va participa la summit-ul Formatului București