Joe Biden va participa la summit-ul Formatului București

Klaus Iohannis a confirmat prezența președintelui american la evenimentul ce se va desfășura online

Preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat american Antony Blinken participă la Summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit luni de Klaus Iohannis, alături de preşedintele Poloniei. Evenimentul, organizat la iniţiativa preşedintelui Iohannis, se desfăşoară cu prezenţa în Capitală a preşedintelui polonez şi cu participarea prin videoconferinţă a celorlalţi şefi de state din Formatul Bucureşti, precum şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Conform agendei oficiale, preşedintele Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken participă la reuniunea cu aliaţii de pe flancul estic al NATO, în cadrul summitului virtual Bucureşti.  Cei doi oficiali vor participa de la Casa Albă, la ora locală 10.30. Potrivit anunțului de pe site-ul administrației americane, participarea președintelui Biden va dura 30 de minute și nu este cu accesul presei. Biden le va vorbi participanților la summitul B9 din sala Roosevelt, transmite HotNews.

Klaus Iohannis a confirmat prezența lui Joe Biden la acest summit într-o postare făcută pe contul oficial de pe Twitter.

100 de ani de la încheierea Convenției de Alianță Defensivă între România și Polonia

Vizita preşedintelui polonez, Andrzej Duda, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, are loc în contextul aniversării a 100 de ani de la încheierea Convenţiei de Alianţă Defensivă între Regatul României şi Republica Polonă, semnată la 3 martie 1921, moment simbolic al relaţiei bilaterale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile dintre cei doi oficiali se vor concentra pe modalităţile de dezvoltare şi aprofundare ale Parteneriatului Strategic bilateral, urmând a fi examinată, în acest scop, cooperarea în plan securitar, în cel regional, precum şi în plan internaţional. „Parteneriatul Strategic, instituit în octombrie 2009 şi reînnoit în martie 2015, la nivel de şef de stat, oferă un cadru cuprinzător de cooperare, încurajând o dezvoltare susţinută a relaţiilor româno-polone în ultimii ani”, arată Administraţia Prezidenţială.

De altfel, cei doi vor fi prezenți, marți, în comuna Smârdan din județul Galați, unde vor participa la un exercițiu militar multinațional „Justice Sword 21”.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei

Articolul precedentFostul șef al SIE despre eșecul lui Ponta la prezidențiale, pe scurt: „Nu merita”
Articolul următorO asociație vrea sancționarea mass-media de către CNA din cauza lui Arthur