O asociație vrea sancționarea mass-media de către CNA din cauza lui Arthur

Aceasta acuză că mass-media a transmis informații false cu privire la „cel mai mare urs din România”

Asociația care a organizat vânătoarea în cadrul căreia prințul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a vânat pe ursul Arthur a sesizat CNA pentru a sancționa „toate posturile TV, posturile de radio, presă liberă și on-line pentru comunicarea de informații false”, transmite Ziare.com

Sesizarea a fost transmisă duminică 9 mai 2021, de către președintele Asociației „Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc, Mărmureanu-Biro Leonard.

„În spațiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împușcării unui urs, cel mai mare din România și Europa, fară argumente științifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcția de activist de mediu nu se regăsește în Clasificarea funcțiilor din România. Pentru dovada acesteia găsiți în spațiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere și online și a postărilor pe platforma Facebook”, susține președintele asociației în sesizarea transmisă Consiliului Național al Audiovizualului.

La sesizarea către CNA, AVSP „Târnava Mare” a atașat fotografi cu urși mai mari decât Arthur, exemplare care au fost fotografiate pe fondurile cinegetice gestionate de această asociație.

Totodată, AVSP precizează că pe lângă solicitatea de amendare a mass-media care ar fi comunicat informații false, repezentanții asociației vor depune o adresă și Parchetului General, „deaorece acestă faptă constituie infracțiune conform Codului Penal”.

Prințul neagă că l-a împușcat pe Arthur

Prințul austriac Emanuel von and zu Liechtenstein, ajuns în centrul atenției după scandalul uciderii ursului Arthur, a avut vineri o primă reacție, într-o scrisoare publicată de cotidianul austriac Kronen Zeitung.  Potrivit sursei precizate, prințul recunoaște că a fost prezent în România, la jumătatea lunii martie, dar neagă faptul că l-ar fi ucis pe Arthur, considerat unul dintre cele mai mari exemplare de urs din Europa. Mai mult, ursul pe care l-ar fi împușcat, cu derogare de la Ministerul Mediului, se afla la mică distanță de casele localnicilor, la 250 m, iar în urma acțiunii sale a fost eliminat un pericol pentru comunitate.

Mihai Goțiu vrea demisia șefului de la Direcția Biodiversitate

Activistul Mihai Goțiu îi cere demisia sau demiterea de la șefia Direcției Biodiversitate, considerând că acesta este „minimul minimului, ca primă măsură, pentru a demonstra până la capăt, măcar post-mortem, buna-credinţă a ministrului”. Asta în contextul în care toate informațiile din acest moment sunt în contradictoriu și învăluie „cazul Arthur” într-un hățiș greu de descurcat.

Deși ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat unele prime măsuri „care să limiteze marja de mișcare a profitorilor de pe urma uciderii urșilor bruni”, acestea nu sunt de ajuns, în opinia lui Goțiu.

Ministrul Mediului vrea reanalizarea procedurilor de acordare a derogărilor

Articolul precedentJoe Biden va participa la summit-ul Formatului București
Articolul următorCîțu își scoate guvernul în stradă