Cîțu își scoate guvernul în stradă

Pe lângă mulțumirea legată de „maratonul vaccinării”, premierul a anunțat și prelungirea stării de alertă ce va putea veni cu o serie de măsuri de relaxare

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că „maratonul vaccinării” de la București a avut „rezultate excepționale, fantastice”, în contextul în care obiectivul propus de organizatori era de 10.000 de persoane vaccinate, dar acesta a fost de peste 20.000 de persoane. Totodată, premierul a precizat că relaxarea tuturor restricțiilor, inclusiv pentru ridicarea restricțiilor pe timp de noapte, iar acest lucru deja se află în discuții în comitetul interministerial.

Premierul a precizat de asemenea că există o relație de cauzalitate între scăderea numărului de noi cazuri de infectare și campania de vaccinare, mai mult, este optimist în ceea ce privește atingerea „bornei” de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

„Nu este nici o coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativ în același timp cu creșterea ratei de vaccinare. Este o relație de cauzalitate. Continuăm în același timp, cu mai multe campanii de vaccinare, pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. Eu cred în această țintă, putem să o atingem”, a mai spus premierul.

Totodată, premierul a anunțat că săptămâna viitoare toți membrii guvernului vor merge în țară pentru a promova campania de vaccinare.

„Cred că săptămâna viitoare vom avea tot guvernul în stradă în țară, miniștrii și secretarii de stat la centre de vaccinare. Trebuie să se implice tot guvernul în campania de vaccinare. Vom face un fel de ședință de guvern în stradă în care vom răspunde cetățenilor după ce ies de la vaccinare”, a spus el.

Va fi prelungită starea de alertă

Premierul Cîțu a precizat că starea de alertă, care expiră în 13 mai, va fi prelungită, dar că vor fi operate câteva modificări în privința măsurilor, singura pe care a menționat-o în cadrul conferinței fiind legată de sezonul de schi, de altfel încheiat. Totodată, premierul a subliniat că deja au fost achiziționate suficiente doze pentru continuarea campaniei de vaccinare, dar și-a anunțat și intenția de a crește numărul de paturi de ATI. „Pandemia va trece și trebuie să ne gândim la cum accelerăm creșterea economică în următoarea perioadă”,  a mai spus premierul.

Aflat în vizită de lucru la Constanța, Cîțu va discuta cu reprezentanții HoReCa din zonă

Articolul precedentO asociație vrea sancționarea mass-media de către CNA din cauza lui Arthur
Articolul următorPremierul, ministrul de Justiție și alți politicieni au afectat independența justiției în Dosarul 10 august