Aflat în vizită de lucru la Constanța, Cîțu va discuta cu reprezentanții HoReCa din zonă

Sectorul HoReCa a fost grav afectat de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Astfel, premierul a purtat o discuție cu reprezentanții acestui sector, în Constanța, cu scopul găsirii de soluții care să împace pe toată lumea

Foto: captură Replica Online

Premierul Florin Cîțu s-a deplasat astăzi la Constanța, într-o vizită de lucru în care are, printre altele, intenția de a purta o discuție constructivă cu reprezentanții HoReCa din județ. Potrivit publicației locale Replica Online, Cîțu ar fi ajuns în municipiul Constanța la primele ore ale dimineții, după care a plecat spre Prefectură, unde a fost întâmpinat de Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, de Septimiu Bourceanu, Bogdan Huţucă şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu. La întâlnire au participat și cei din industria ospitalității.

Florin Cîțu, în negocieri cu reprezentanții HoReCa din Constanța

Goțiu „ține cu ursul” și-i „pune în bătaia puștii” pe Florin Cîțu și pe Tanczos Barna

Cu toate că sectorul HoReCa este important în toată țara, acesta este cu atât mai important în județul Constanța, acum, în pragul sezonului estival. De luni întregi, lucrătorii HoReCa i-au cerut premierului să găsească soluții adaptate situației pentru a-i ajuta să nu intre în faliment, după o lungă perioadă de inactivitate.

Cu toate că, în momentul de față, restaurantele și pub-urile din Constanța sunt deschise, întrucât rata de infectare din județ a scăzut sub baremul critic, acestea încă nu opereaza la capacitate maximă, afectându-le patronilor profitul, cei care se simt acum amenințați de încă o vară dificilă.

Mai mult decât atât, patronii de cluburi și restaurante se confruntă cu încă o problemă: lipsa de personal. Mulți dintre foștii angajați, cei cu experiență, s-au simțit nevoiți să se reorienteze după lungă perioadă în care restaurantele au fost închise, din pricina ratei mare de infectare. Așadar, patronii se simt acum nevoiți să apeleze la personal necalificat și lipsit de experiență, pentru a putea face față cerinței corelate cu sezonul estival.

Conform sursei menționate anterior, Florin Cîțu are, în cursul zilei de astăzi, următorul program:

  • 9:30 – întâlnire cu reprezentanții sectorului HoReCa. la sediul Prefecturii Constanța, Bulevardul Tomis, Nr. 51.
  • 11:00 – declarații de presă, la sediul Prefecturii.
  • 12:00 – vizită la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Articolul precedentCasa Eminescu, 2021: cam așa arată respectul față de cultură
Articolul următorPrimăria Galați, repetentă la capitolul ecologie: se taie tei și salcâmi, pentru plantarea de puieți
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.