Sursă foto: Facebook

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit aseară despre vaccinare și despre cum vede că vor evolua lucrurile în următoarele luni, în cadrul unei intervenții la România TV, opinia principală a acestuia fiind că doar cu sprijinul fețelor bisericești oamenii pot fi convinși că inocularea vaccinului este un „must”.

Acesta crede că într-adevăr campania de vaccinare va fi un succes, cu atât mai mult cu cât se simte implicarea Patriarhului Daniel.

Concret, Băsescu a arătat că mesajul Patriarhului Daniel din noaptea de Paște a convins și mai mulți români să accepte vaccinul. Cum o mână spală pe alta, cumva mesajul patriarhului ar putea avea o strânsă legătură cu modul în care s-a desfășurat slujba de Paște, spre deosebire de restricțiile impuse anul trecut de autorități.

Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă și tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După părerea mea va fi un succes, guvernul își va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de români vaccinați, și pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane.

Mesajul Patriarhului a fost foarte important, în mod deosebit pentru mediul rural. Uitați-vă ce aflux este în biserici, ca și cum nu ar fi pandemie. Un aflux care nu a fost anul trecut, când guvernul a greșit și a intrat în conflict cu biserica. Amintiți-vă cum s-au respectat regulile pe Dealul Patriarhiei de Paști. Biserica a demonstrat că știe să respecte regulile”, a precizat Băsescu pentru sursa citată.

Cât despre viitor, fostul președinte crede că restricțiile vor fi ușor, ușor ridicate în statele membre ale Uniunii Europene, cu atât mai mult cu cât sezonul estival bate la ușă, iar țările care „trăiesc” din turism vor decide să relaxeze condițiile de intrare. Una caldă și alta rece, totuși, pentru că Băsescu consideră că încă este nevoie de măsuri restrictive.

Măsurile se relaxează, chiar dacă, daca mă întrebați pe mine, puțin cam prematur, pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice și sociale impun aceste masuri. Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că și Guvernul României s-a adaptat la nevoile economice. Industria HoReCa este una importanta, atât prin numărul de angajați, cât și prin veniturile aduse la PIB”, a mai spus Băsescu.

Articolul precedentOlaf Scholz, candidatul SPD la funcția de cancelar al Germaniei
Articolul următorFostul șef al SIE despre eșecul lui Ponta la prezidențiale, pe scurt: „Nu merita”