Foto Primăria Sectorului 5 (Facebook)

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost „în teren” pentru a vedea cum se face deszăpezirea în sector, după avertizarea de vreme rea și ninsoare pe care au emis-o meteorologii pentru Capitală. În urma controlului, edilul a constatat din cele aproape 40 de utilaje disponibile, pe teren erau doar 16. Fapt pentru care, Cristian Popescu Piedone a solicitat ca celor care se fac vinovați de această situație să li se desfacă contractul de muncă de îndată.

Mai exact, pe teren acționau 14 utilaje cu plug și sărăriță și 2 utilaje de dimensiuni reduse, fapt ce contravine „Sintezei de utilaje de deszăpezire Salubrizare stradală 2020-2021”, în cadrul căreia sunt înscrise 38 de utilaje dintre care 21 prevăzute cu sărăriță.

Șoferii nu au fost înștiințați cu privire la desfășurarea acțiunii de deszăpezire, iar Șeful Serviciului Transport și Mecanizare din cadrul societății Salubrizare Fapte 5 S.A., domnul Cătălin-Ginel Stoian nu era prezent în teren, deși a fost contactat de Directorul Corpului de Control al Primarului. Astfel, acesta nu a dus la îndeplinire atribuțiile înscrise în fișa postului.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5

Destituiri la Salubrizare Fapte 5, după o ședință maraton

Potrivit comunicatului transmis de Primăria Sectorului 5, a fost constatată lipsa din teren a personalului responsabil cu acțiunea de deszăpezire, fiind sesizată neconformitatea raportată la planificarea existentă, cu mențiunea că, responsabilitatea planificării și a controlului executării acesteia intră în atribuțiile lui Ioan Kern, directorul Salubrizare Fapte 5 S.A.

Primarul a solicitat Comisie Disciplinară

În acest context, primarul Cristian Popescu Piedone a solicitat, de urgență, întrunirea Comisiei Disciplinare, cei vizați fiind Cătălin Ginel Stoian, dar și Ioan Kern. „Având în vedere cele menționate mai sus, prejudiciul creat societății Salubrizare Fapte 5 S.A., dar și disconfortul creat pentru cetățenii din Sectorul 5, Directorul General Adjunct interimar, Cosmin Vărzaru a solicitat întrunirea de urgență a Comisiei Disciplinare. Membrii comisiei au decis în unanimitate desfacerea contractului de muncă în ceea ce-l privește pe domnul Cătălin Ginel Stoian. Totodată, vă aducem la cunoștință că s-a întrunit Comisia Disciplinară și pentru Directorul Salubrizare Fapte 5 S.A., domnul Ioan Kern”, au precizat cei de la Primăria Sectorului 5.

Începe „marea curățenie de primăvară” a Sectorului 5

Articolul precedentMinistrul Muncii și excepțiile cumulării pensiei cu salariul de la stat
Articolul următorPremierul Cîțu a făcut numiri de secretari de stat la Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului