Premierul Cîțu a făcut trei numiri în vârful Gărzii Naționale de Mediu, respectiv la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Astfel, ministerul Mediului are de joi,  doi noi secretari de stat, dar și un subsecretar de stat, potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial.

La Garda Națională de Mediu a fost numit în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, Octavian-Alexandru Berceanu, care o înlocuiește pe Marioara-Artemis Gătej.

„Având în vedere propunerea formulată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin adresa nr. 30.066/BT din 3 martie 2021, înregistrată la Secretariuatul General al Guvernului cu numărul 20/5.136/THG din 3 martie 3021, în temeiul art 29. și al art. 31 lit. e din OUG nr 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 6 alin 1 și 2 din HG nr 1005/2012 privind reorganizarea și funcționarea  Gărzii Națioanle de Mediu, cu modificările și completările ulterioare” , prim-ministrul emite următoarea decizie. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, dl Octavian Berceanu se numește în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu”, potrivit Monitorului Oficial.

 Marioara-Artemis Gătej a fost numită în funcția de comisar general adjunct a Gărzii Naționale de Mediu. Aceasta l-a înlocuit pe Adrian Haralambrie Bidu. La Agenția Națională pentru Protecția Mediului a fost numit, în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, Florin George Gârbacea.

Cele trei propuneri au fost făcute de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Protocol între Primăria Municipiului Constanța și Garda Națională de Mediu

Articolul precedentPrimarul Sectorului 5, concedieri la vârful Salubrizare Fapte 5 S.A
Articolul următorVameși implicați în contrabandă cu parfumuri