Foto Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu, au semnat astăzi un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor colabora îndeaproape pentru sancționarea celor care consideră că domeniul public este coșul lor de gunoi.

Reprezentanții municipalității au anunțat faptul că polițiștii locali au sancționat persoane care aruncau molozul produs din construcții pe malul lacului Siutghiol sau lângă platformele de gunoi în loc să-l ducă în spațiul special amenajat din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9, dar și că angajați ai unor societăți comerciale depozitau deșeurile reciclabile la tomberoanele din zona blocurilor în loc să dețină contract pentru acest tip de deșeuri și să uziteze de el.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că toate campaniile de informare ale Primăriei au fost ignorate de cei cărora nu le pasă că atât ei, cât și semenii lor ajung să trăiască printre gunoaie, că în loc să mirosim iarba, mirosim gunoaiele aruncate de ei.

Toleranță zero față de cei care consideră că orașul nostru este groapa lor de gunoi. Acordul cu Garda de Mediu, pentru care îi mulțumesc doamnei Steluța Popescu și colegilor săi care vor face echipă cu lucrătorii Poliției Locale, este semnalul că a început curățenia de primăvară.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac

Începând de pe 1 martie, polițiștii locali în colaborare cu comisarii de mediu vor derula zilnic acțiuni comune de identificare și depistare a persoanelor care poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor de orice fel în zone care sunt cunoscute că au devenit focare de infecție și nu numai.

Persoanele surprinse riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României, au mai anunțat reprezentanții Primăriei Constnața, pe pagina de socializare.

Primarul Cristian Popescu Piedone urmează dispozițiile de la „Mediu”

Articolul precedentViorica Dăncilă nu se consideră o marionetă a lui Liviu Dragnea
Articolul următorMaria Mădălina Turza, schimbată de la șefia Autorității pentru persoane cu dizabilități, copii și adopții