Zelenski transmite un nou mesaj: Nu va mai rămâne nicio urmă din invazia rusă

Bărbații și femeile ucrainene își apără statul pentru a cincisprezecea zi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat după terminarea negocierilor de pace purtate în Antalya, între ministrul ucrainean de externe și cel rus. Zelenski a transmis, pe Facebook, un mesaj prin care îndeamnă partenerii Ucrainei să vină cu soluții bazate pe realitate și nu pe idei abstracte.

„Nu am devenit sclavi și nu o vom face niciodată – pentru că acesta este spiritul nostru și acesta este destinul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean acuză Rusia că vrea să îi umilească pe ucraineni și „să-i pună în genunchi și să le ia pâinea și apa din mâini”.

Rușii au creat o „catastrofă umanitară”, acuză Volodimir Zelenski.

„Inima mea este frântă de ceea ce ocupanții au făcut orașelor noastre, statului nostru”, a mai declarat președintele ucrainean.

Trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în atentatul cu bombă la maternitatea Mariupol, spune președintele ucrainean. Zelenski a catalogat drept o minciună afirmația oficialilor ruși potrivit căreia nu au existat pacienți în spital.

Volodimir Zelenski spune că bărbații și femeile ucrainene își apără statul pentru a cincisprezecea zi, respingând atacurile în zone cheie.

Avertisment pentru propagandiștii Rusiei

Zelenski spune că, după război, totul va fi reconstruit la cel mai înalt standard, planificarea guvernamentală fiind deja în curs. „Nu va mai rămâne nicio urmă din invazia rusă”, a mai declarat președintele ucrainean.

Propagandiștii Rusiei vor fi făcuți răspunzători pentru complicitate la crime de război, a avertizat Volodimir Zelenski.

„Cetățenii ruși vă vor urî, pentru că i-ați mințit de mulți ani. Când vor resimți consecințele minciunilor voastre, o vor constata în portofele, în dispariția oportunităților, în viitorul furat al copiilor din Rusia.

Războiul nu este niciodată izolat. Războiul rănește întotdeauna victimele, dar și pe agresor. Doar agresorul înțelege asta mai târziu. Însă înțelege, întotdeauna, și suferă, întotdeauna”, a declarat el.

Declarația vine după ce procurorul general din Ucraina, Irina Venedictova, a anunțat că instituția sa ia măsuri împotriva celor care au incitat la război și au provocat atrocitățile ulterioare în teritoriul ucrainean.

Au fost blocate activele a șapte oligarhi ruși. Printre “victime” se numără şi Abramovici

Articolul precedentComisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, semnal de alarmă tras la București!
Articolul următorUcraina vrea un sistem de garanţii similar celui al NATO