Adrian Câciu (captură video)

Avertisment dur din partea Ministerului Finanțelor după explozia prețurilor combustibililor în benzinăriile din țară.

”​Ministerul Finanțelor nu tolerează și nu va tolera manipularea pieței, distorsiuni în cazul acestora, mai ales în situația economică prin care trecem. Am fost profund revoltat de ceea ce am văzut ieri pe piaţa combustibilului, mai ales în contextul în care barilul a scăzut ieri cu 20 de dolari”, a declarat joi Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, într-un mesaj video.

Ministrul Finanțelor a mai precizat că echipele ANAF au demarat de miercuri seară controale pe tot lanțul de comercializare din piața de combustibili. Se urmărește modul în care s-a format prețul, elementele de speculă, comportamentul și conduita comercianților. Ministrul Finanțelor a mai declarat că Executivul va proteja cetățenii și economia României în această situație complicată.

”Îndemn cetățenii și antreprenorii la calm. Pe cei care au greșit îi asigur că sancțiunile vor fi aplicate ferm și la nivelul maxim”, a mai precizat ministrul.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut controale


Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că ANAF, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au demarat controale la toate companiile petroliere din România. El a solicitat „sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”.

Benzinării din ţară au fost asaltate miercuri de şoferi. Ei erau speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, că informaţia potrivit căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei pe litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL.

„Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. (…) Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. (…) Este exclus să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă”, a afirmat Virgil Popescu.

Ciucă avertizează: Vor fi controale la toate companiile petroliere care funcţionează în România

Articolul precedentLavrov susține că Ucraina este a Rusiei: „Noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”
Articolul următor0% TVA pentru legume şi fructe