Premierul Nicolae Ciucă (captură video)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că nu va permite nimănui să profite de această perioadă complicată provocată de războiul dintre Rusia și Ucraina pentru destabilizarea economiei țării, făcând referire la creșterea nejustificată a prețului la carburanți.

Șeful Executivului a avut o întâlnire cu reprezentanții mai multor instituții de verificare și control după ce în spațiul public a apărut o informație privind creșterea prețului la pompă.

”Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a-şi proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina.  Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca, din lăcomie sau alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor”, a spus premierul, potrivit news.ro.

Panică degeaba: Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu până la 17%

Nicolae Ciucă a mai declarat că cei care încalcă legea vor fi sancționați drastic, afirmând că România este o țară sigură și stabilitatea economică este garantată.

„România este o ţară sigură, în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să includă şi stabilitatea economică”, a declarat șeful Executivului.

Totodată, acesta a amintit că ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au început controalele pentru a stopa orice practică ilegală și abuzivă ce nu are nicio justificare reală economică. Mai mult, Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în generarea instabilității economice, precizând că Executivul nu va permite astfel de practici să afecteze cetățenii.  

„Guvernul nu permite astfel practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja mediul de afaceri şi pe cetăţeni. Atrag atenţia că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită”, a transmis premierul. 

Joi, 10 martie, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu miniștrii Energiei, ANAF, Consiliul Concurenței și ANPC, după ce miercuri seară, zvonurile privind creșterea prețurilor la carburanți au provocat cozi kilometrice la benzinăriile din întreaga țară.

Reamintim că miercuri, prețul petrolului a scăzut cu 17%, după ce Irak și Emiratele Arabe Unite au declarat că sprijină creșterea producției.

Record absolut: Asistăm la cea mai mare creștere de emisii de CO2 înregistrată vreodată

Articolul precedentDoi lei gemeni din Ucraina au fost salvaţi. Soldaţii ruşi au vrut să-i împuște
Articolul următorDin 14 martie, nu se vor mai raporta date despre vaccinarea anti Covid
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.