Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Săptămâna aceasta este ultima în care vor fi făcute publice date şi cifre despre vaccinarea împotriva Covid.

Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea românilor vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

CNCAV precizează că săptămâna aceasta este ultima în care se vor oferi date despre vaccinarea împotriva coronavirusului. Până acum, informaţiile erau relatate zilnic

Decizia vine după scăderea număului de infectări cu coronavirus.

De asemenea, măsura face parte din planul tranziției activității de vaccinare împotriva Covid de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

Grupul de comunicare a precizat că, în continuare, se vor asigura operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva coronavirusului.

Se va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva Covid să fie asigurată, în continuare

Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare”, transmite grupul de comunicare al CNCAV.

În plus, comunicatul a mai precizat că acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva Covid să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical.

Articolul precedentCiucă avertizează: Vor fi controale la toate companiile petroliere care funcţionează în România
Articolul următorLavrov susține că Ucraina este a Rusiei: „Noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time