FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Schimbare în conducerea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2: medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit din funcția de președinte, în locul acestuia fiind numit secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Baciu a deținut până ieri funcția de vicepreședinte al comitetului care coordonează campania de vaccinare anti-Covid, când în Monitorul Oficial au apărut o serie de decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă.

Prima decizie publicată îl vizează pe medicul militar Valeriu Gheorghiță, șef al Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” și totodată cel care a condus campania de vaccinare în România încă de la începerea acesteia în decembrie 2020, respectiv „încetarea calității de președinte al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2”.

Următoarele două decizii semnate de Ciucă au legătură cu „încetarea calității de vicepreședinte al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 acordate domnului Romică Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății” și „desemnarea domnului Romică Andrei Baciu, (…) în calitate de președinte (…)”.

Potrivit acestui ultim act, „având în vedere prevederile Memorandumului cu tema: „Înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2” și Decizia prim-ministrului nr. 385/2020 privind înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cu completările ulterioare, (…)

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, se desemnează în calitate de președinte al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2”.

Aceasta înseamnă că vaccinarea anti-Covid nu mai este sub lupă „militară”, în condițiile în care până pe 1 martie, 8.110.692 de persoane au fost vaccinate în România cu prima doză, 8.066.351 au schema completă de vaccinare, iar 2.529.927 de persoane au şi doza de rapel. În ultimele 24 de ore sse vaccinaseră 4.525 de persoane: 724 au primit prima doză, 1.688 pe cea de-a doua, iar 2.113 au primit doza de rapel.

Articolul precedentComisarii ANPC au fost la Lukoil. Nu au alimentat, dar au dat amenzi de aproape 600.000 lei
Articolul următorForțele ruse au bombardat Memorialul Holocaustului din Kiev