Andrei Baciu a ajuns cunoscut în Africa. O publicație africană i-a pus poza pe copertă!

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății a lăudat într-un interviu acordat The Times of Africa campania de vaccinare din România, declarând că țara noastră ar fi un model de bune practici

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a ajuns pe coperta publicației The Times of Africa. Mai exact, Baciu face obiectul unui articol stufos despre efectele pandemiei de Covid-19 în România, cu scopul de a da un exemplu în Africa, din acest punct de vedere.

Andrei Baciu vorbește, în The Times of Africa, despre exemplul direct de bune practici din regiune

Printre altele, în respectivul reportaj, Andrei Baciu vorbește despre faptul că țara noastră a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, în timp util și eficient pentru a limita răspândirea pandemiei. „Sub conducerea puternică a președintelui țării și cu o echipă dedicată, cu angajament și responsabilitate, am reușit să construim încredere, să gestionăm anxietatea și să încurajăm un sentiment de profesionalism și orientare comunitară într-o perioadă extraordinar de dificilă”, a declarat Andrei Baciu pentru The Times of Africa, citat de Hotnews.ro.

Citește și: Țara noastră nu va combina vaccinurile. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

România este un exemplu regional pozitiv al modului în care, luând măsuri cuprinzătoare, coordonate și în timp util, poate fi gestionată această urgență fără precedent. În pofida faptului că această pandemie nu este lipsită de provocări atât pentru autoritățile naționale, cât și pentru societate, România s-a descurcat foarte bine, dovedindu-și capacitatea instituțională de gestionare a crizelor, solidaritatea comunității și foarte importantă, devotamentul eroic al lucrătorilor din domeniul sănătății români și conducerea puternică a Președintelui român.

Andrei Baciu în The Times of Africa

Mai mult, Baciu a mai declarat pentru publicația africană că România ar fi reușit să depășească barierele dezinformării, trecând peste ezitarea „profundă și înrădăcinată față de vaccinare”.

Conform secretarului de stat, țara noastră ar fi avut parte de o campanie de vaccinare de succes „comunicând intens și transparent despre procedurile de implementare a campaniei de vaccinare”.

Advertisement
Articolul precedentLogica AUR: n-ai copii, nu poți avea păreri despre educația acestora
Articolul următorBuzăul, primul “Oraș al Viitorului” din afara Germaniei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.