Sursa foto: Natuurhulpcentrum Opglabbeek
Sursa foto: Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Doi lei gemeni din Ucraina au fost mutați, după ce militarii ruși ar fi vrut, iniţial, să-i împuște.

Un adăpost pentru animale, situat în afara ţării, va avea grijă de cei doi lei care au fost evacuați din Ucraina, anunță Sky News, citat de publicaţia Descoperă.ro.

Soldaţii ruşi au ameninţat şi îngrijitorii adăpostului, îndreptând armele spre aceştia

Cei doi lei poată numele de Tsar și Jamil şi au vârsta de un an. Ambele feline urmau să fie transferate, în afara Ucrainei, cursul lunii mai. Independent de conflictul din Ucraina, autoritățile ucrainene au constatat, în urmă cu mai mult timp, că proprietarii au maltratat animalele.

Militarii ruși au îndreptat armele către îngrijitori. Au amenințat că omoară animalele.”

Războiul declanșat de Rusia a urgentat procedurile privind transferul de la adăpostul din Kiev, unde erau ținuți leii. Animalele erau stresate și s-au rănit în timp ce s-au lovit de gratiile cuștilor, mai arată sursa citată.

Frederik Thoelen, un biolog care lucrează între-un adăpost din Belgia încă din 2007, a relatat despre călătoria de cinci zile a leilor de la Kiev la Poznan, în Polonia, spunând că grupul s-a întâlnit cu militarii ruși la ieșirea din Kiev.

Îngrijitorii ucraineni, către militarul rus: “Dacă atingi aceşti lei, trebuie să te atingi și de noi. Sunt animalele noastre”

Militarii ruși au îndreptat armele către îngrijitori. Au amenințat că omoară animalele. Îngrijitorii au spus, nu, acestea sunt animalele noastre. Dacă atingi aceste animale, trebuie să te atingi și de noi”, a povestit Frederik Thoelen.

Articolul precedentRuşii au ajuns în oraşul Ohtîrka: cel puțin 13 oameni au murit în urma bombardamentelor
Articolul următorCiucă avertizează: Vor fi controale la toate companiile petroliere care funcţionează în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time