Bombardament la Ohtîrka Captură YouTube
Bombardament la Ohtîrka Captură YouTube

Trupele rusești au bombarbat orașul Ohtîrka, iar cel puțin 13 oameni au murit în urma invaziei.

Atacurile ruse din cursul nopţii de miercuri spre joi, din oraşul Ohtîrka, din nord-estul regiunii Sumî, s-au soldat cu moartea unui băiat de 13 ani şi a două femei, potrivit oficialilor regionali ucraineni, citaţi de The Guardian.

Sunt atacaţi oamenii civili din Ohtîrka, iar soldaţii fac eforturi pentru a apăra, dar şi pentru a salva răniţii

Aviaţia inamică a lovit case. Din dărâmături au fost salvate 5 persoane, dintre care 2 copii. De asemenea, a fost distrus parţial departamentul de poliţie”, a declarat şeful administraţiei regionale de stat Sumî, Dmitro Jiviţki, citând un raport al administraţiei militare regionale Sumî.

Jiviţki a spus că imediat după miezul nopţii, ora locală, joi, au fost lovite zone rezidenţiale şi o conductă de gaz.

Artileria inamică a tras în fosta uzină Electrobutprilad. Au fost ucise trei persoane, între care un minor. Liniile electrice sunt rupte, întinse pe pământ. Un băiat de 13 ani şi 2 femei au fost ucişi în urma unui bombardament de artilerie”, a afirmat el.

Mai multe videoclipuri ale invaziei ruşilor au fost făcute publice pe Twitter

Potrivit şefului administraţiei regionale de stat, trei coridoare umanitare pentru evacuarea civililor sunt aşteptate să se deschidă de la ora locală 09.00.

Conform surse citate, miercuri, aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate din Sumî. Regiunea continuă să se afle, de câteva zile, sub un puternic bombardament rusesc.

De asemenea, maternitatea din Mariupol a fost bombardată. Au fost rănite mai multe gravide aflate în travaliu, iar locuitorii asistă la un real dezastru umanitar.

Mai multe femei însărcinate au fost rănite, iar aparatură medicală a fost distrusă. În acest context, preşedintele Ucrainei a afirmat că invazia din Ucraina a devenit “o crimă de război”.

Articolul precedentOligarhii ruși nu renunță la bani. Unde își transferă averile de miliarde de dolari
Articolul următorDoi lei gemeni din Ucraina au fost salvaţi. Soldaţii ruşi au vrut să-i împuște
Jurnalist full-time / Pesimist part-time