Sursa: Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui a comentat aseară la B1 TV situația premierului Nicolae Ciucă, precum și cea a ministrului de Interne Lucian Bode – ambii membrii PNL – vizavi de acuzațiile de plagiat aduse acestora.

Este adevărat, discuțiile pe aceste teme nu sunt recente, însă ieri în spațiul public a apărut informația potrivit căreia ministrul Bode a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat, dosarul urmând a fi judecat la Tribunalul Sălaj.

Iar în acest context, deputatul USR a catalogat atitudinea lui Bode, dar și a premierului Ciucă, drept „o rușine”, făcând o comparație cu modul în care ar fi fost abordată o situație similară în „altă țară”. În ceea ce privește acuzația de plagiat a premierului, dosarul a fost blocat din cauză că au fost deschise două acțiuni succesive în instanță.

Ce mi se pare mie extraordinar în tot scandalul acesta este atitudinea aceasta, de fapt, tupeul acesta extraordinar, în sensul că în orice altă țară, dacă ne uităm puțin, un astfel de scandal, de obicei, se soldează cu cineva care face un pas în spate, e o rușine să plagiezi, să îți furi practic titlul de doctor este o rușine, pe când pentru oamenii aceștia nu avem aceeași unitate de măsură. (…)

Exact asta este toată atitudinea, e una procedurală. De fapt, problema nu e că a plagiat, problema e că cel care îi spune că a plagiat de fapt nu ar avea dreptul, e o chichiță din asta procedurală. Înțeleg că domnul Bode a luat chiar aceeași casă de avocatură ca și domnul Ciucă, ca să îl apere pe zona aceasta. Ei nu contestă fondul, ei contestă procedura, deci asta este iarăși un lucru. (…)

În cazul domnului Ciucă, el a avut un drept mai mare decât au alți oameni, adică nu știu multe persoane care să poată să folosească și Parchetul General, și un judecător care, cum foarte bine ați spus, după ce a dat acea decizie, a ieșit, culmea, la pensie, tocmai ca să i se blocheze absolut orice investigație”, a spus Năsui pentru sursa citată.

Articolul precedentOrban, „război civil” cu Guvernul și premierul Ciucă
Articolul următorFinanțare de peste 200 de milioane de lei prin Valul Renovării din PNRR