Ce avertisment dur transmite Rusia

Acesta vizează furnizarea de arme către Ucraina

Rusia a transmis un avertisment dur privitor la furnizarea de arme către Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că ţările care decid să trimită arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde” pentru gestul lor. Ele îşi asumă „consecinţele”, a mai avertizat Maria Zaharova.

Ea a mai adăugat că ambasadorii ruşi au comunicat deja această poziţie ţărilor gazdă, dar nu a explicat care sunt măsurile care vor fi luate de către Moscova.

„Aceste ţări ar trebui să înţeleagă ce responsabilitate vor avea pentru această decizie. Cum vor înţelege? Este destul de simplu. Diplomaţii, ambasadorii şi ambasadele noastre au transmis acestor capitale poziţia noastră clară şi bine formulată”, a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Ea a mai spus că Rusia a constatat „unele progrese” în negocierile cu Ucraina, menite să „pună capăt cât mai curând posibil vărsării de sânge fără sens şi rezistenţei forţelor armate ucrainene”.

Zaharova a susținut și că „obiectivele Moscovei nu includ răsturnarea guvernului de la Kiev”. Ea speră „să obțină progrese mai semnificative în următoarea rundă de discuții cu Ucraina”.

Ţările Uniunii Europene în bloc au convenit să trimită în Ucraina material militar şi arme pentru sprijinirea guvernului de la Kiev după invazia rusă, declanşată la 24 februarie.

Apelul lui Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel cetăţenilor din ţări prietene cu Ucraina să vină în ţara sa pentru a se alătura luptei împotriva agresiunii ruse. Aceștia vor face parte dintr-un fel de nouă Legiune internaţională. Conform regulilor serviciului militar ucrainean, cetăţenii străini pot participa ca voluntari în unităţi cum ar fi forţele teritoriale de apărare.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat miercuri Occidentul ”să decidă cât mai repede” în problema trimiterii unor avioane de tip MiG-29. Aceasta este o iniţiativă a Poloniei vizând ajutarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

Harkov, un oraş complet distrus: “Este o scenă absolut șocantă”

Articolul precedentNew York Times își retrage toți jurnaliștii din Rusia
Articolul următorExporturile de produse alimentare din Ucraina vor fi sistate!