Sursa: Facebook

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan, deși ocupat să ne reprezinte la „masa” Uniunii Europene, își face timp în această perioadă pentru a participa la deciziile care mai sunt de luat în actuala coaliție de guvernare, inclusiv în ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefect între PSD și PNL.

Aseară, după o nouă ședință a coaliției, prim-vicepreşedintele PNL a declarat că există două variante de lucru, însă, potrivit acestuia, încă nu s-a ajuns la o concluzie.

Una dintre acestea, deja vehiculată, anume ca acolo unde președintele consililiului județean, ales de comunitate, este de o „culoare”, prefectul numit de guvern să fie de cealaltă parte a eșichierului politic. Însă Rareș Bogdan a ținut să asigure că actuala coaliție este una „legată”, și că nu se iau decizii discreționare.

Am discutat o primă schemă, sunt două variante de lucru pe prefecţi, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă vom merge pe ideea că, acolo unde există preşedinţi de consilii judeţene, celălalt partid să dea prefectul.

Sau, noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de prefecţi, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia şi am discutat dacă vom merge pe cele două variante cu simulări, nu s-a ajuns la o concluzie.

(…) Noi avem un Birou Permanent Naţional convocat pentru a sta de vorbă cu colegii noştri pe modalitatea pe care să mergem în desemnarea prefecţilor”, a detaliat acesta.

Totuși, Rareș Bogdan a lăsat să se înțeleagă că de fapt aceste planuri sunt cumva secundare, și că actuala coaliție este focusată pe alte lucururi, mai importante. Banii.

Foarte mult discuţii pe bani, pentru a vedea de unde vom obţine (…). Am discutat de radarul mărfurilor, de modalitatea în care la vamă vom reuşi să se fiscalizeze absolut tot la intrarea în ţară, am discutat despre partea de investiţii, prioritizarea pe investiţiile din infrastructură, am discutat despre cum reuşim faţă de cele 400 de milioane prinse în PNRR şi 250 de milioane pe POIM 1, POIM-ul vechi şi încă 250 pe POIM-ul nou, să creştem numărul reţelelor, finanţarea pe reţelele de gaz. (…)

Am discutat de chestiuni care ţin de impozitare. Sigur, nu vom creşte niciun impozit, nu vom creşte nicio taxă, dar vom sta de vorbă inclusiv pe subiectul legat de IMM-uri.(…) vom discuta legat de abordările pe chestiunile importante pentru noi, legate de investiţii, ajutorul pentru HORECA, miliardul care trebuie să ajungă până la sfârşitul anului către societăţile din HORECA pe diferenţa de cifră de afaceri”, a asigurat liberalul.

Articolul precedentStarea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, iar unele dintre restricții au fost relaxate
Articolul următorKelemen Hunor are o nouă viziune asupra pensiilor speciale