Germania cere teste negative chiar și pentru vaccinați

Cu toate astea, Germania tinde să urmeze exemplul Franței și să acorde mai multe drepturi persoanelor vaccinate, în detrimentul celor nevaccinate

Foto: Pixabay.com

Germania ar putea să ia o decizie considerată destul de controversată de unii, în condițiile trierii vaccinaților de nevaccinați. Mai exact, Frank Ulrich Montgomery, medic șef în Germania, cere ca toți cei care sosesc pe teritoriul țării, fie vaccinați sau nevaccinați, să fie testați. Montgomery consideră că acest pas ar fi unul rezonabil, în contextul tulpinii Delta care, potrivit statisticilor, a început deja să-și facă simțită prezența chiar și în cazul celor care deja s-au vaccinat.

Frank Ulrich Montgomery, medic șef în Germania: „Dacă vă puteți permite o călătorie în străinătate, vă puteți permite un test rapid”

„Toată lumea, fără excepție, care ajunge în țară trebuie să prezinte un test Covid negativ, inclusiv cei care au fost vaccinați și / sau s-au recuperat de la Covid”, a mai spus medicul german.

Cu toate astea, acesta a mai menționat și că și-ar dori ca, în cel mai scurt timp, persoanele vaccinate să beneficieze de mai multe drepturi, față de cele nevaccinate. Mongomery crede că în felul acest, campania de vaccinare ar putea să fie accelerată. Mai mult, oficialul din Germania a adus în discuție exemplul Franței unde nevaccinații nu mai pot merge la restaurant, cinema sau film.

Până în momentul de față, două treimi din populația Germaniei a fost vaccinată. Cu toate astea, se vrea ca numărul vaccinaților să crească, cel actual fiind insuficient.

În tot acest timp, tot în Germania, cei care se declară contra vaccinului protestează. Situația este cu atât mai gravă în Franța, unde protestele au umplut străzile capitalei franceze. De menționat că la acest protest au participat inclusiv celebrele „veste galbene”.

Germania cere teste negative chiar și pentru vaccinați / proteste anti vaccin Franța
Foto: Euronews

Citește și: Grecia, în focurile infernului: cetățenii Atenei sunt rugați să nu iasă din case și să nu deschidă ferestrele

Articolul precedentÎn timp ce Cîțu se distrează la Electric Castle, AUR cere dreptul de a se distra la proteste
Articolul următorIrina Tănase îl transformă pe Dragnea în vedetă de Instagram
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.