Grecia, în focurile infernului: cetățenii Atenei sunt rugați să nu iasă din case și să nu deschidă ferestrele

România ajută, în acest moment, la stingerea focurilor din Grecia, ajutor pentru care cetățenii greci sunt profund recunoscători. În cursul zilei de ieri, nenumărate mesaje de mulțumire au apărut pe rețelele de socializare

Situația incendiilor din Grecia devine din ce în ce mai greu de suportat. Aerul din capitala elenă a devenit aproape irespirabil din pricina focurilor ce amenință să intre în oraș. Suburbiile Greciei se confruntă, în acest moment, cu o situație critică.

Autoritățile din Grecia au emis o avertizare: „Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case”

Flăcările au ars toată noaptea trecută, astfel că locuitoriii suburbiilor Atenei au fost sfătuiți să nu deschidă geamurile și, sub nicio formă, să nu iasă din case. Mai mult, autoritățile și-au manifestat îngrijorarea cu privire la ziua de astăzi, zi în care focurile ar trebui să fie lichidate pentru ca situația să nu devină critică. „Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă”.

Există, totuși, și o veste bună! Pe parcursul nopții, vântul s-a mai domolit, astfel că pompierii au mai multe șanse de a stinge incendiile astăzi.

Incendiul persistă, în continuare, și pe insula Evia, dar și în imediata apropiere a orașelor Peloponez, Sparta și Olimpia.

Grecii mulțumesc României pentru ajutorul acordat

„Noi am înaintat oferte de ajutor, dar depinde ce se acceptă. Noi am înaintat o propunere de a da un modul, cu 112 pompieri, mai multe echipamente și mașini”, declara, în urmă cu două zile șeful DSU, Raed Arafat, într-o conferință de presă. Arafat a mai spus că, într-o primă instanță, detașările de pompieri se vor desfușura pe parcursul a zece zile, cu posibilitatea ca perioada să fie prelungită, dacă incendiile nu vor fi stinse.

Între timp, echipele de intervenție din România au ajuns la fața locului, iar grecii au mulțumit țării noastre pentru ajutorul acordat. „Thank you, guys!” a scris unul dintre utilizatori.

Autoritățile din Grecia au emis o avertizare: „Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case"

Citește și: România va da o mână de ajutor țărilor afectate de incendii

Articolul precedentSuplimentare de buget pentru modernizarea Portului Tulcea!
Articolul următorCîțu, sigur pe sine: „Noi ne alegem echipa cu care vom conduce România în următorii opt ani”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.