Strada Drăganului, în sfârșit se asfaltează

Strada este scoasă din noroaie după mai bine de 50 de ani

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a participat, marți, la o acțiune de reparare a unei străzi aflate la granița dintre sector și orașul Bragadiru. Concret, strada Drăganului va fi acoperită cu pietriș, urmând ca după preluarea de la administrația municipală, această stradă să fie modernizată așa cum se cuvine. Strada Drăganului este importantă, fiind o rută ocolitoare a traficului de pe Șoseaua Alexandriei, de interes atât pentru locuitorii din Bragadiru, cât și pentru cei din Sectorul 5.

Piedone l-a avut alături pe Gabriel Lupulescu, un antreprenor în domeniul imobiliar, candidat la Primăria Orașului Bragadiru. Lupulescu a donat 15 mașini de piatră, necesare pentru prima etapă de reparare a străzii Drăganului, în același timp a pus la dispoziție în mod gratuit atât utilajele, cât și forța de muncă necesare pentru lucrare.

Văzându-l pe străzi, ca de obicei, cu directorii mobilizați pentru diverse acțiuni, primarul Piedone a fost abordat de locuitorii din zonă. Edilul Sectorului 5 le-a promis acestora că problemele lor vor fi rezolvate, cât de repede se poate.

„În administrația publică locală nu este loc pentru dispute politice, deoarece singura politică pe care un primar eficient o are de făcut în mandatul său este aceea de a munci în folosul oamenilor. Indiferent de partidele din care fac parte, primarii localităților care se învecinează trebuie să conlucreze”, și-a justificat demersul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la Primăria Bragadiru.

Acesta a precizat că relația dintre primarii localităților învecinate trebuie să fie dincolo de „culoarea politică”, interesul comun să fie bunăstareas și siguranța cetățenilor. „Împreună cu Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, credem că diferențele politice pot fi înlocuite de colegialitate. Din discuția pe care am avut-o reiese clar că amândoi vom colabora pentru rezolvarea problemelor care apar în zonele în care localitățile noastre se învecinează. Fără să ținem cont de politică, amândoi vom face totul pentru oameni”, a mai spus Lupulescu.

O femeie ce locuiește de 50 de ani pe Strada Drăganului ne-a povestit că aici nu a fost niciodată asfalt, iar fostul primar Marin Brânzoi (2000-2008), între timp decedat, este cel care a „tras gaze” în zonă. „Acum vine dl Lupulescu și ne face strada”, a spus bătrana, ce se uita lung la muncitorii ce lucrau de zor la stradă să o scoată din noroaie.

Panoramă asupra viitoare străzi asfaltate

Alegerile din 27 iunie au loc după ce primarul PNL reales în 2020, Vasile Cimpoeru, a fost condamnat la închisoare cu executare. Până la alegerea unui nou primar, interimar este viceprimarul Grigore Marian Dumitru.

Piedone: „Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală”

 Sectorul 5 vrea mai multe străzi și spații verzi de la Primăria Generală

Consiliul Local al Sectorului 5 a adoptat o hotărâre prin care solicită Primăriei Capitalei să dea în administrarea Primăriei Sectorului 5 mai multe străzi, dar și spații verzi, pentru a le putea repara sau moderniza, după caz.

De asemenea, primarul Cristian Popescu Piedone a solicitat o audiență în cursul acestei săptămâni la primarul general, Nicușor Dan, pentru a rezolva această situație cât mai repede.

Primarul Cristian Popescu Piedone vrea să îmbunătățească aspectul Sectorului 5

Articolul precedentPrimarul condamnat pentru pornografie infantilă candidează din nou!
Articolul următorCascada Bigăr, prăbușire cu urmări penale