Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat aseară care ar fi contextul în care ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024.

Discuții referitor la acest aspect au tot fost în spațiul public, ministrul Rafila precizând constant că nu exclude o astfel de variantă, care însă depinde de mai multe decizii din interiorul partidului, dar și de un anumit context.

Oricum ar fi, Rafila s-ar considera în continuare onorat dacă ar intra în cursa pentru Cotroceni, chiar dacă a punctat că momentan este prea devreme pentru astfel de discuții, la modul serios.

Prezent la Antena 1, ministrul Rafila a explicat, citat de Știri pe Surse, că, în acest moment, atenția sa este îndreptată doar către portofoliul pe care îl deține, deoarece are „foarte mută treabă”. Însă, dacă colegii săi îl vor prezidențiabil, va accepta:

Am spus că trebuie să existe două elemente, primul este să ai sprijinul politic al unui partid şi nu se pune problema în acest moment, pentru că mai sunt cel puţin doi ani până la aceste alegeri. Şi avem multe alte lucruri de făcut şi eu am foarte multă treabă la Ministerul Sănătăţii, deocamdată. Deci nu se pune în vreun fel această problemă, în momentul de faţă.

Mai mult, am spus că cel care trebuie să candideze, din partea unui partid politic, trebuie să înţeleagă că trebuie să aibă pregătirea şi să înţeleagă că este o responsabilitate. Eu am spus că am un proces în care analizez aceste lucruri, că niciodată nu poţi să excluzi o astfel de oportunitate care este o mare onoare, dar asta nu înseamnă că eu sunt în vreun fel dornic sau sunt pe vreo listă ca să candidez din partea PSD.

Este o speculaţie, eu am citit reacţiile din presă ulterioare declaraţiei şi nu au reflectat, din păcate, ceea ce am spus eu cu adevărat”.

Articolul precedentEuroparlamentarul Victor Negrescu, trei scenarii privind intrarea României în Schengen
Articolul următorClotilde Armand va trebui să răspundă în fața Agenției Naționale de Integritate (ANI)