Rafila, posibilă candidatură la prezidențiale

„Fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară”

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, la Digi 24, că nu exclude o candidatură la prezidențialele din 2024, în contextul în care liderul social democrat preciza în urmă cu ceva vreme faptul că nu este obligatoriu ca președintele partidului să fie și candidatul în cursa pentru Cotroceni. De altfel, numele lui Rafila a fost vehiculat și pentru funcția de premier, în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu era un succes.

Mai mult, reprezentantul României la OMS a ținut să precizeze că nu are un obiectiv personal cu privire la funcția de prim-ministru, despre care spune că nu este o țintă a carierei sale, dar că se simte onorat de propunere, adăugând că o astfel de propunere nu se refuză din start, ci trebuie discutată și digerată, mai ales că nu este o responsabilitate mică.

„Nu exclud nimic. Cât timp sunt un om cu bună credință și credință în Dumnezeu nu exclud nimic, pentru că cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară și nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale”, a spus deputatul Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila, la vot pentru un candidat credibil

În opinia sa, candidatura la șefia statului este pentru oricine o provocare, indiferent de formațiunea politică. Un motiv în plus pentru prof Rafila de a preciza că este nevoie candidați care să vină cu proiecte de țară.

„În mod evident, într-o competiție, PSD trebuie – și nu mă refer neapărat la mine – să vină cu o persoană care să nu adune doar voturile stângii tradiționale, trebuie să fie o persoană care să vină cu un proiect de țară și care să fie credibilă și să poată să aducă la vot, pentru că este foarte important ca lumea să voteze și aici PSD ar trebui să schimbe ce s-a întâmplat în anii trecuți, când o prezență mai mare la vot era defavorabilă Partidului Social Democrat. PSD trebuie să vină cu un candidat care să determine oamenii să meargă la vot, pentru că este un candidat credibil”, a precizat Alexandru Rafila, adăugând că dacă ar fi ales în această funcție îl va propune ca premier pe Marcel Ciolacu, fără nicio ezitare. „Important nu este doar nominalizarea prim-ministrului, ci nominalizarea unei echipe. Această echipă trebuie să vină cu un program de guvernare care să fie credibil și aplicabil”, a afirmat deputatul PSD.

PSD va da președintele României, în 2024

Articolul precedentPrimăria Ploiești întreabă cetățenii dacă vor să le scumpească gigacaloria…
Articolul următorPrincipalul suspect în cazul crimei din Corbu, reținut de polițiști