Barna, dezamăgit de întâlnirea cu Iohannis

„Din păcate, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize şi am exprimat poziţia USR PLUS că ieşirea din criză se poate rezolva prin propunerea unui nou premier din partea PNL”, a afirmat Dan Barna, co-președintele USR PLUS.

Co-președintele USR PLUS Dan Barna s-a declarat mâhnit de întâlnirea, de marți, cu Klaus Iohannis, o întâlnire benignă în care nu s-a prezentat nicio soluție, dar mai ales nu s-au analizat scenariile pentru ieșirea din criza politică în urma remanierii lui Stelian Ion de la Justiție.

„Din păcate, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize şi am exprimat poziţia USR PLUS că ieşirea din criză se poate rezolva prin propunerea unui nou premier din partea PNL. Aici s-a terminat partea de conţinut. Nu s-a prezentat o soluţie, nu s-au analizat scenarii”, a afirmat Dan Barna, care a adăugat că această întâlnire trebuia să aibă loc înainte de declanșarea crizei.

Întrebat  care a fost mesajul lui Klaus Iohannis pentru USR PLUS după această discuţie, Dan Barna a răspuns: „Că ne aflăm într-o situţie complicată. Şi nu glumesc”.

Totodată, vice-premierul demisionar a precizat că, în Parlament asistăm la un abuz asupra democraţiei, fără precedent.

Faptul că noua majoritate Cîţu-Ciolacu blochează dreptul la moţiune de cenzură al unor parlamentari arată că avem o majoritate, echipa premierul Cîţu cu PSD, care însă ucide prin fiecare neprezentare la şedinţă statul de drept. Cîţu trebuie să plece, moţiunea să ajungă la vot. Lăsaţi moţiunea de cenzură să se întâmple, încetaţi să transformaţi România într-un stat bananier.

a afirmat Dan Barna

De altfel, președintele Klaus Iohannis a ieșit public, chiar pe 1 septembrie, și le-a transmis celor de pe scena politică să demonstreze „maturitatea, voința și responsabilitatea de a garanta siguranța și prosperitatea românilor”, mai mult, că încrederea oamenilor în Legislativ „nu este la cele mai înalte cote, o problemă cronică, acutizată de-a lungul anilor pe fondul discrepanței dintre promisiunile asumate de politicieni în campaniile electorale și rezultatele lor la final de mandat. Tocmai de aceea, reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să reprezinte linia directoare a activității parlamentare în sesiunea care a debutat astăzi.”

Cîțu, despre demisiile miniștrilor. „S-au comportat ca niște copii răsfățați”

Articolul precedentCîțu, Ciolacu și două declarații spumoase
Articolul următorCîțu vrea formulă clară pentru calcularea salariului minim pe economie