Florin Cîțu (captură video)

Premierul Florin Cîțu s-a arătat, luni seară, extrem de deranjat de atitudinea pe care au avut-o miniștrii de la USR PLUS, care și-au anunțat demisia în bloc. Totodată, acesta a precizat că altele sunt prioritățile guvernării, în contextul pandemiei, dar și a creșterii prețurilor la energie, care afectează o mare parte din populația României.

„S-au comportat ca niște copii răsfățați. În perioada următoare trebuie să aprobăm Legea consumatorului vulnerabil şi vă spun că, dacă Parlamentul României nu aprobă într-o săptămână, voi cere în Biroul Politic Naţional al PNL să pot să îmi asum eu răspunderea la Guvern pe această lege pentru că văd că se ţin BPR pe la 11 noaptea, pe la 12, dar niciodată nu se ţin pentru Legea consumatorului vulnerabil, se ţin pentru altceva”, a declarat luni seara, Florin Cîţu, înainte de întâlnirea cu cei din cadrul Partidului Național Liberal.

 De altfel, premierul a ținut să sublinieze că altele sunt prioritățile momentului, nu „părăsirea corabiei” în plină pandemie, dar mai ales nu asocierea cu AUR.

„Avem de aprobat ordonanţa de urgenţă care compensează o parte din facturile românilor, suntem încă în pandemie, avem de gestionat această situaţie cum să fii ministru al Sănătăţii şi să pleci în mijlocul pandemiei? Cum să conduci alte ministere şi să laşi ţara fără guvern în acest moment şi să te asociezi cu AUR?”, a mai spus Florin Cîţu, referindu-se la demisia în bloc a miniştrilor USR PLUS.

Premierul a precizat că nu a văzut încă demisiile miniștrilor USR PLUS, considerând că, pentru moment, acestea sunt la nivel declarativ. „Certitudine e doar acea semnătură cu AUR. Cel mai rău a fost făcut când s-au aliat cu AUR. E complicat când cei pe care îi credeam de dreapta se aliază cu extremești, îi vor și pe social democrați alături de ei. Asta demonstrează că nu sunt de dreapta”, a mai completat premierul Florin Cîțu.

Reacție UDMR: „Sunt jocuri politice meschine”

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond a declarat, la Antena 3, că decizia miniștrilor USR PLUS de a demisiona face parte din „jocuri politice meschine”, care nu au legătură cu actualitatea românească.

„Nu ne bucurăm, nu face bine, noi am încercat să mediem, am încercat și vineri să găsim soluții de compromis. Oamenii vor fi înspăimântați când vor vedea facturile la gaze și electricitate, leul se depreciază, astea sunt probleme reale. Restul sunt jocuri politice meschine. Această coaliție nu are alternativă, părțile aflate în conflict trebuie să revină la masă și să găsim o soluție”, a zis Csoma Botond.

Astfel, 45 de zile va fi asigurat interimatul celor cinci portofolii (Sănătate, Economie, Fonduri Europene, Transporturi și Cercetare și Digitalizare), de unde și-au dat demisia miniștrii USR PLUS, urmând ca apoi, Florin Cîțu se se prezinte în Parlament pentru un vot de încredere al noului guvern.

Miniștrii USR PLUS, demisie în bloc

Articolul precedentMiniștrii USR PLUS, demisie în bloc
Articolul următorIncendiu puternic într-un hotel din Eforie Sud