Gunoi sectorul 1 - Foto zin.ro -

Prefectul Capitalei, Alin Stoica va lua astăzi o decizie cu privire la solicitarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, prin care cere instituirea stării de alertă ca urmare a crizei gunoaielor, relatează AlephNews.

Acesta a precizat că mai este nevoie doar de un răspuns din partea DSP București, pentru ca apoi să fie luată o hotătâre, dar în acelai timp a reamintit că acest conflict își are soluția chiar la părțile implicate, respectiv administrația locală (PS1 și CL Sector 1), respectiv prestatorul, firma Romprest Service.

 „Soluția este la administrația locală și prestatori. Ei trebuie să ajungă la o concluzie. Nu este normal ca cetățenii să sufere în acest proces. (…) Știm că sunt în instanță cu mai multe dosare inițiate atât de Romprest, cât și de primărie. Lucrurile astea vor trebui rezolvate în așa fel încât serviciul public să fie asigurat cu continuitate. Până la acel moment ne vom uita dacă putem să avem și alte soluții în așa fel încât să prevenim ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat Alin Stoica.

De ZIUA MEDIULUI, dezastrul ecologic din sectorul 1 continuă – GALERIE FOTO 5 iunie 2021 –

Prefectura, doar mediator, nu și sfătuitor

Alin Stoica a ținut să precizeze că nu intră în atribuțiile sale nici să dea sfaturi în privința situației de criză prin care trece sectorul 1, dar nici să intervină în soluția comercială. „Instituția Prefectului poate să acționeze ca un mediator, să pună la dispoziție bunele practici din altă parte, pot să invit ambele părți și să creez un cadru de dialog. Prefectura trebuie să se asigure că serviciile publice se vor desfășura cu continuitate, că cetățenii nu vor avea de suferit, că nu vor exista consecințe asupra sănătății sau siguranței lor, drept pentru care ne uităm la soluțiile care să prevină astfel de situații”, a concluzionat prefectul Alin Stoica.

În weekend s-a început ridicare gunoiului, dar este o situație pe termen limitat

Romprest Service a anunțat sâmbătă seară că va ridica gunoiul abandonat de aproape o săptămână în Sectorul 1, potrivit unui comunicat de presă. Operatorul a precizat că cei trei parteneri de salubritate (3R Green, Rom Waste Solutions și Iridex Group) au pus la dispoziție stațiile de sortare, însă în limita capacității. Angajații companiei de salubritate ridică gunoiul 24 de ore din 24, cel puțin până marti, dacă luni nu ajung la o înțelegere.

Criza gunoiului din Sectorul 1, „dezamorsată”

Articolul precedentColaborare între Primăria Sectorului 5 și Asociația Teach for Romania. Școlile sectorului, înviorate de graffiti
Articolul următor„Jupân de jupân”, primarul comunei Vințu de Jos se laudă că i-ar fi „tras una” unui polițist