Gunoi sectorul 1 - Foto zin.ro -

Romprest Service a anunțat sâmbătă seară că va ridica gunoiul abandonat de aproape o săptămână în Sectorul 1, potrivit unui comunicat de presă. Operatorul a precizat că cei trei parteneri de salubritate (3R Green, Rom Waste Solutions și Iridex Group) au pus la dispoziție stațiile de sortare, însă în limita capacității. De partea cealaltă, primarul Clotilde Armand a anunțat că va depune plângeri penale pentru șantaj împotriva Romprest.

Firma de salubritate ce operează în Sectorul 1 a precizat că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.

Potrivit comunicatului Romprest, accesul la stațiile de sortare se face la limita capacității acestora, „urmând ca diferentul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”. De asemenea, Romprest va mobiliza toate resursele alocate pentru ridicarea tuturor deșeuriloe acumulate din 1 iunie, data la care accesul la stațiile de sortare i-a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se mai arată în comunicat.

Armand, plângere penală împotriva Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunțat că va depune plângere penală pentru șantajul la care a recurs Romprest.

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare și administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitatea să fie ridicată licența acestui operator”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

De ZIUA MEDIULUI, dezastrul ecologic din sectorul 1 continuă – GALERIE FOTO 5 iunie 2021 –

Articolul precedentImpozit global de minimum 15% pentru marile corporații
Articolul următorTurcan: „Pensiile vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”