Colaborare între Primăria Sectorului 5 și Asociația Teach for Romania. Școlile sectorului, înviorate de graffiti

Unul dintre pereții laterali ai Școlii Gimnaziale nr. 136 din Prelungirea Ferentari a beneficiat de „o schimbare la față”

Foto: Primăria Sectorului 5 - Facebook

Colaborarea inedită dintre Primăria Sectorului 5 și Asociația Teach for Romania a avut ca rezultat înfrumusețarea unuia dintre pereții laterali ai Școlii Gimnaziale nr. 136. Astfel, inițiativa asociației a fost primită cu interes de edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, cel care a a declarat că are intenția de a susține și pe viitor orice demers care transformă școala într-un mediu plăcut pentru cei mici.

Primăria Sectorului 5 intenționează să mențină relația de colaborare cu Asociația Teach for Romania

Potrivit comunicatului oficial remis de Primăria Sectorului 5, lucrarea realizată de artistul mural Alexandru Cibotariu se dorește a fi o inspirație pentru copii, însă și „un motiv în plus de a le face revenirea la școală mai frumoasă”. Mai mult, conform aceluiași comunicat, evenimentul reprezintă o premieră în Sectorul 5, astfel că vorbim despre prima dată când are loc o astfel de colaborare între sectorul public și mediul asociativ, în urma căruia o școală a sectorului a primit o identitate vizuală, transformând clădirea într-un spațiu prietenos și atractiv pentru copiii din cartierul Ferentari, cei marginalizați și ignorați de autorități timp de decenii întregi.

Proiectul, menit să prevină abandonul școlar

Astfel de proiecte de dezvoltare a infrastructurii școlare au, de asemenea, ca obiectiv prevenirea și combaterea abandonului școlar. În contextul în care este necesară reconstruirea relației școală-copii-părinți-comunitate locală, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone intenționează, prin Direcția de Învățământ, să colaboreze cu Asociația Teach for Romania și în cadrul altor proiecte educaționale destinate comunității locale, se relatează, de asemenea, în comunicatul instituției administrative a Sectorului 5.

Educația este prioritară pentru instituția pe care o conduc, motiv pentru care am fost de acord cu inițiativa Asociației Teach for Romania, aceea de a realiza un grafitti pe peretele lateral al Școlii Gimnaziale nr. 136 din Prelungirea Ferentari. Trebuie să le oferim copiilor toate condițiile pentru a învăța, să găsim lucruri care să îi inspire și care să îi facă să revină cu drag la școală. Chiar dacă pot părea lucruri mici, astfel de inițiative sunt benefice pentru elevi. Vom colabora și pe viitor cu Asociația Teach for Romania, pentru că vrem să avem educație de calitate în Sectorul 5 și să prevenim abandonul școlar.

Cristian Popescu Piedone, edilul Sectorului 5, pe Facebook

Primarul Sectorului 5, viral pe rețelele de socializare

Articolul precedentPSD va depune un proiect pentru creșterea alocațiilor
Articolul următorAstăzi se decide starea de alertă din Sectorul 1