Barna candidează la șefia USR PLUS

Alianța este proiectul de suflet, iar fuziunea a fost de durată, aproape doi ani

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna va candida la funcția pe care acum o împarte cu Dacian Cioloș (președintele PLUS), la alegerile ce vor avea loc în congresul noului partid, ce a fost oficializat în urmă cu două săptămâni.

Prezent la Sibiu, unde va sărbători Ziua Europei, Dan Barna a precizat că atmosfera din partid este una foate bună, iar cele două părți USR și PLUS trag acum într-o singură direcție, chiar dacă de-a lungul acestei perioade au fost mulți care le-au băgat bețe în roate. „Atmosfera este una foarte bună. Faptul că în Vinerea Mare instanţa a decis şi validarea fuziunii USR PLUS, în momentul de faţă suntem un singur partid, în momentul de faţă toate eforturile merg într-o singură direcţie şi asta este o veste într-adevăr extraordinară. Am început deja să funcţionăm în Biroul Naţional USR PLUS, sunt cele două birouri naţionale reunite, practic această fuziune care a durat aproape doi ani, a ajuns la un rezultat şi sunt foarte încântat la nivel personal, că un proiect în care am crezut şi care nu a fost simplu, pentru că au fost de-a lungul timpului mulţi oameni care au încercat să bage beţe prin gard, am reuşit să avem acest efort finalizat”, a declarat Barna.

Vicepremierul Barna consideră că evoluția noului partid este una foarte bună, mai mult, că în momentul de faţă „USR PLUS este exact partidul care are energia aceasta de modernizare şi de reformă. E o coaliţie, lucrurile nu sunt simple, dar sunt optimist şi sunt foarte mulţumit că fuziunea s-a finalizat”, a mai precizat Dan Barna.

„Suntem de azi un singur partid, unul puternic”

Barna și filialele

Cu această ocazie, Barna a precizat că în vară vor avea loc alegeri la nivelul tuturor filialelor, iar în septembrie se va da votul final pentru șefia partidului. „Vor fi alegeri în toată ţara la nivelul filialelor judeţene până la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie, practic 30 iunie, plus minus câteva zile vom avea alegeri în toată ţara la nivel local, iar apoi, undeva la începutul lunii septembrie vom avea şi Congresul Naţional pentru organul naţional de conducere”, a mai spus Dan Barna.

Dan Barna își pregătește jurnalul politic

Articolul precedentCîmpeanu, despre deschiderea tuturor școlilor. Decizia se va lua abia peste două săptămâni
Articolul următorPAUR, „grupare de factură neofascistă”