Dan Barna își pregătește jurnalul politic

„Aproape că nu există povești de îmbătrânire frumoasă în politică”

Copreședintele USR PLUS Dan Barna consideră că episodul legat de demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Cîțu este unul încheiat, dar a promis că discuția avută cu Florin Cîțu, săptămâna trecută, va fi făcută publică, în jurnalul său politic.

„Cam de o lună de zile am început să țin un jurnal și veți găsi cu siguranță în jurnalul meu, după ce mă voi lăsa de politică, detalierea aproape stenogramică a dialogului”, a precizat Dan Barna, la Digi24. Adversarii săi politici să nu se bucure prea mult, căci jurnalul va apărea abia după retragerea lui Barna din politică.

În ciuda insistenței moderatorului pe această temă, Barna a evitat orice detalii cu privire la dialog, dar a menționat faptul că cele două zile de „criză” de săptămâna trecută au așezat coaliția pe baze funcționale și mai solide, ca un soi de resetare.

Relație bună cu premierul Cîțu

În ceea ce privește relația dintre vicepremier și premier, Barna a explicat că este una foarte bună colegială, chiar dacă după demiterea lui Voiculescu a ieșit public și a spus că „nu se mai poate cu Cîțu la guvernare”, solicitând totodată colegilor de coaliție să își retragă susținerea pentru Florin Cîțu.

„La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună decât să le accentuăm pe cele care ne separau”, a arătat liderul USR PLUS.

Tot vorbim de trecut, uităm prezentul

Într-o altă încercare de eschivare cu privire la dialogul cu Cîțu, vicepremierul a precizat că nu vrea să se uite în trecut, că este un episod încheiat. „Când vorbești numai despre trecut, uiți să trăiești în prezent. Haideți să vorbim despre ziua de astăzi”, a concluzionat Dan Barna.

„Aproape că nu există povești de îmbătrânire frumoasă în politică”, declara Barna în urmă cu ceva vreme și deși ia în calcul o retragere din politică, atunci când „i se termină benzina”, se vede totuși un candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

Cîțu îi ține spatele lui Ghinea: „nu avea cu ce să greșească”

Articolul precedentCosette Chichirău explică ce e cu bugetul la Iași: „Înainte să dăm un miliard de lei pe mâna cuiva, am vrea să știm dacă mai rămâne în libertate”
Articolul următorEchipa Declic: ”Cîțu ne face de râs în Europa”