Deputata USR PLUS Cosette Chichirău îi dă o explicație președintelui PNL Ludovic Orban în legătură cu votul de abținere al colegilor săi din Consiliul Local Iași pe tema bugetului municipiului.

Ieri, Orban a spus într-o conferință de presă că PNL şi USR PLUS ar trebui să cadă la un acord în Iași, pentru că, „aşa cum sunt într-o coaliţie la guvernare, şi la nivel local trebuie găsite soluţii pentru a fi susţinute lucrurile importante pentru comunitate”.

Și, din ce declară Orban, responsabilitatea pentru bugetul Iașiului este doar în mâna consilierilor locali USR PLUS (9 la număr): „În mod clar, dacă PSD-ul votează împotrivă, măcar partenerii noştri să găsească o soluţie pentru a putea trece bugetul Iaşiului”.

Din ce scrie însă Cosette Chichirău, votul favorabil încă mai are de așteptat, pentru că problema este omul din fruntea Primăriei Iași: Mihai Chirica, social democratul transformat peste noapte în liberal.

Domnule Orban, astăzi au trecut ”mascații” pe la Primăria Iași ca să “ridice niște documente”. Nu vă faceți griji pentru bugetul Iașului, ci pentru colegii de partid.

USRPLUS este cel mai mare partid din municipiul Iași și cel mai responsabil. Însă vrem să știm dacă vom mai avea interlocutor la Primărie sau dacă mergem direct în anticipate. Așa că am rugămintea să sunați la Primăria Iași și să-i rugați să facă publice toate contractele din ultimii 6 ani, de când este primar Mihai Chirica.

Înainte să dăm un miliard de lei (bugetul pe 2021) pe mâna cuiva, am vrea să știm dacă acel cineva mai rămâne în libertate”, explică deputata.

Articolul precedentÎn județul Galați, în așteptarea „SMID”-ului fiecare primar „salubrizează” cum poate. Într-o localitate s-au colectat anual 164 grame de deșeuri pe locuitor!
Articolul următorDan Barna își pregătește jurnalul politic