Procurorii DIICOT Iași au făcut percheziții la Primăria Iași, dar și la domiciliul mai multor suspecții într-un dosar ce vizează fapte de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării. Este vorba de 24 de percheziții.

Procurorii DIICOT arată că în 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii ilegale a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei. Activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice, arată comunicatul citat.

Primarul Mihai Chirica susţine că reprezentanţii DIICOT au ridicat, de la sediul Primăriei Iaşi, o serie de documente, iar dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări făcute de municipalitate la începutul anului. Potrivit edilului, pentru verificarea şi analizarea celor sesizate de către Primărei, „procedura îi obligă să se prezinte la sediul instituţiei pentru ridicarea actelor necesare desfăşurării anchetei. Colegii mei au pus la dispoziţie toate documentele solicitate, activitatea primăriei nefiind întreruptă niciun moment pe parcursul cererii din partea DIICOT Iaşi”, a precizat Chirica, într-un comunicat, citat de HotNews.

Totodată, Chirica a menționat că este încrezător că verificările procurorilor „vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii cei vinovaţi trebuie să plătească”.

Bugetul Iașiului, cu scandal

Zeci de persoane au pichetat  în această dimineață, în fața Primăriei Iași., din cauza amânării votului legat de bugetul 2021. La ultima ședință extraordinară de săptămâna trecută de la Primăria Iași, aleșii orașului nu au reușit să aprobe bugetul pe 2021, potrivit presei locale de la BZI. După multe ore de discuții, consilierii nu au aprobat proiectul de buget. PNL și PMP au avizat pozitiv proiectul de buget, însă USR-PLUS s-a abținut de la vot, iar cei de la PSD au părăsit sala de ședințe. Pentru că proiectul de buget a fost avizat doar de 13 dintre consilierii locali, hotărârea nu a mai fost adoptată.

Scandal în Iași, la votul pe buget: „Alianța toxică USR PLUS, alături de PSD, a blocat în totalitate funcționarea orașului”, spune primarul Chirica

Articolul precedentIohannis, ședință de lucru pe tema PNRR
Articolul următorOpt berze bolnave, salvate la Centrul Special de Reabilitare: ”Am avut grijă de ele în timpul iernii, le-am hrănit”