rezultate alegeri parlamentare 2019

Parlamentul European a adoptat joi, cu 513 voturi pentru, 22 împotrivă și 19 abțineri, o rezoluție prin care cere sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. Este vorba inclusiv de „un embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze”.

Măsurile ar trebui să fie însoțite de un plan de asigurare a securității aprovizionării cu energie a UE. De asemenea, este nevoie și de o strategie de limitare a sancțiunilor „în cazul în care Rusia ia măsuri în vederea restabilirii independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional și își retrage complet trupele de pe teritoriul Ucrainei”, a comunicat Parlamentul European.

„Parlamentul își exprimă revolta și indignarea față de atrocitățile semnalate comise de forțele armate ruse și solicită ca autorii crimelor de război să fie trași la răspundere”, se arată într-un comunicat al PE. Parlamentul condamnă retorica rusă ce sugerează posibilitatea recurgerii la utilizarea armelor de distrugere în masă și subliniază că orice astfel de desfășurare va fi întâmpinată cu cele mai grave consecințe.

Europarlamentarii fac apel la liderii UE să excludă Rusia din G20

„Implementarea deplină și efectivă a sancțiunilor existente de către întreaga UE și de către aliații internaționali ai UE trebuie să fie o prioritate în prezent”, spun europarlamentarii.

Europarlamentarii fac apel la liderii UE să excludă Rusia din G20 și din alte organizații multilaterale – Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Interpol, Organizația Mondială a Comerțului, UNESCO și altele. Acest lucru ar constitui un semn important că comunitatea internațională nu va reveni la relațiile obișnuite cu statul agresor, cred europarlamentarii. Parlamentul solicită excluderea băncilor ruse din sistemul SWIFT, interzicerea intrării în apele teritoriale ale UE și a staționării în porturile UE a tuturor navelor conectate la Rusia și interzicerea transportului rutier de mărfuri dinspre și către Rusia și Belarus.

Eurodeputații solicită confiscarea tuturor activelor „care aparțin oficialilor ruși sau oligarhilor asociați regimului lui Putin, reprezentanților și interpușilor acestora, precum și ale celor din Belarus care au legătură cu regimul Lukașenko”, a mai comunicat Parlamentul European.

Rezoluția solicită ca sancțiunile împotriva Belarusului să le reflecte pe cele introduse împotriva Rusiei pentru a elimina orice lacune care îi permit lui Pun să utilizeze ajutorul oferit de Lukașenko pentru a eluda sancțiunile.

Copiii și mamele din Ucraina au oferit flori bucureștenilor, în semn de mulțumire

Articolul precedentPeste 5 tone de deșeuri, adunate din râuri în județul Hunedoara
Articolul următorOmul sfințește locul. Ferentari, schimbarea la față