Peste 5 tone de gunoaie au fost strânse în doar 4 zile de Administraţia Bazinală de Apă Crișuri, cea mai mare parte din deșeuri fiind colectată din barajul Mihăileni, în Hunedoara. În cadrul programului „Curăţăm România!”, este inclusă şi igienizarea pârâului cu apă termală Peţa, zona intravilană din Oradea, şi pe valea Ierului, mai multe localităţi riverane. Majoritatea deşeurilor sunt colectate din ape şi de pe maluri, unde sunt aruncate de oameni.

.Potrivit purtătorului de cuvânt al ABA Crişuri, Anca Mihociu, instituţia şi-a planificat, ca în fiecare zi lucrătoare să realizeze câte 150 de acţiuni de igienizare a râurilor din bazinul hidrografic Crişuri.

Peste 5 tone de deşeuri adunate în doar patru zile

„Priorităţile noastre sunt cursurile principale de ape, anume Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Ier şi Barcău, cu acumulările aferente, după care şi afluenţii acestora. Voluntarii care ne vor fi alături sunt reprezentanţi din partea primăriilor, pe raza UAT-ului în care se desfăşoară activitatea, de la ocoalele silvice, a Gărzii de Mediu şi a unităţilor de învăţământ”, a precizat Anca Mihociu.

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri a colectat, în primele patru zile ale campaniei naţionale „Curăţăm România!”, peste 5 tone de deşeuri de pe cursuri de apă din bazinul hidrografic arondat. Cea mai mare parte, aproape 3 tone, a fost adunată din Barajul Mihăileni, de pe Crişul Alb, în judeţul Hunedoara.

„Pentru că ne dorim să oferim un exemplu, echipă noastră a început în forţă acţiunile de igienizare. Am mobilizat 68 de angajaţi şi 89 de voluntari care, în primele patru zile de campanie, au strâns nu mai puţin de 5,32 tone de deşeuri din 14 cursuri de apă. Acţiunile vor continuă la fel de intens pe întreaga perioadă de desfăşurare a campaniei” a declarat directorul ABA Crişuri, Pasztor Sandor.

Copiii și mamele din Ucraina au oferit flori bucureștenilor, în semn de mulțumire

Articolul precedentElena Udrea a fost prinsă în Bulgaria
Articolul următorEmbargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze din Rusia