Elena Udrea ar fi părăsit țara prin vama Giurgiu

Avocatul Elenei Udrea a declarat că ea se află în țară.

Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la casa din Corbeanca. Oamenii legii  s-au deplasat în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute, au declarat pentru G4Media.ro surse polițienești. Avocatul Elenei Udrea a declarat după condamnare, potrivit televiziunilor de știri, că Elena Udrea se află în țară. Elena Udrea ar fi ieșit prin țară prin vama Giurgiu, potrivit unor surse.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată, decizia fiind definitivă. Instanța a respins contestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

 Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”. Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Marius Bulancea, care a anchetat modul în care a fost organizat din bani publici meciul de box din 2011 de la Romexpo dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy pentru centură de campion IBF la categoria supermijlocie.

Marcel Ciolacu prevestește venirea crizei economice peste România

Advertisement
Articolul precedentCișmelele din Zalău, pericol public pentru sănătate! Locuitorii ignoră avertismentul specialiștilor
Articolul următorDepozit de deșeuri metalice din județul Iași, cuprins de flăcări. Ce mesaj au primit locuitorii