Paul Anghel, director ANPC. Foto: Facebook

Cancelarul austriac Karl Nehammer se află în România, la Congresul PPE, care are loc în aceste zile la Bucureşti, ocazie cu care Paul Anghel, cel care conduce Direcția generală control și supraveghere piață și armonizare europeană din cadrul ANPC a profitat de ocazie pentru a-i transmite un mesaj.

Nu față în față, dat fiind că Nehammer este, vorba aceea, la câțiva pași distanță, ci pe… Facebook. Adică în mediul virtual, cu tag cu tot, în condițiile în care acest gen de mesaj putea fi transmis de Anghel oricând, nu doar când cancelarul austriac se află în țara noastră.

Una peste alta, Paul Anghel solicită respect, în calitate de cetățean european, în contextul aderării României la Spațiul Schengen:

Stimate domnule Cancelar Karl Nehammer România este Schengen!
Este țara în care companii austriece realizeaza afaceri profitabile, este țara care în iarnă furnizează Austriei schiori pentru pârtiile minunate pe care le aveți, este țara care consumă produse austriece cu plăcere, este țara în care doamnele poartă cristalele de lângă Insbruck și cu toate astea o singură țară, respectiv a domniei voastre, refuză în mod sistematic aderarea României la spațiul Schengen.

Știti cine sunt eu? Sunt cetățean european și am drepturi!”.

După cum se știe, Austria a fost statul care s-a opus vehement intrării României în Schengen. Abia pe finalul anului a existat o concesie, ministrul austriac Gerhard Karner anunțând că țara sa este gata să relaxeze vetoul asupra extinderii Schengen la România și Bulgaria, permițând ridicarea controalelor în aeroporturi.

Între timp, continuă negocierile, după cum a anunțat la sfârșitul anului Klaus Iohannis. Și, de altfel, dacă tot se află în România, astăzi, Cancelarul Nehammer are o întrevedere cu șeful statului, față în față adică, la Palatul Cotroceni.

Articolul precedentPiedone, sondaj: peste 70% dintre respondenți îl vor primar general
Articolul următorRecalcitrant în trafic, un tânăr a amenințat polițiștii din Iași cu bătaia, după care le-a oferit 30.000 de euro