Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un tânăr le-a oferit polițiștilor ieșeni pe care îi amenințase cu bătaia chiar în sediu 30.000 de euro pentru a-i trece cu vederea ieșirea.

A sfârșit însă arestat, după ce polițiștii și-au anunțat superiorii, iar conducerea Secției 4 Poliție Urbană Iași a formulat mai departe un denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași.

Ieri, Tribunalului Iași a decis să îl aresteze pentru o lună, pentru o serie de infracțiuni: dare de mită, ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. „Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Rusu George-Constantin cu datele de stare civilă sus-menţionate. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”.

Însă tânărul, despre care presa locală arată că are 23 de ani, este originar din Botoșani și studiază la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, ar putea fi cercetat și pentru alte infracțiuni, dat find că se afla în sediul poliției după un scandal provocat anterior în trafic.

Astfel, ancheta ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași are în vedere, pe lângă darea de mită, două fapte de ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, inclusiv distrugere și amenințare.

Tânărul nici în sediul poliției nu s-a potolit, trecând la amenințări la adresa agenților, după care le-a promis oamenilor legii remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 de lei și 30.000 de euro.

Sumele de bani erau oferite polițiștilor pentru ca aceștia să nu dispună față de persoana în cauză măsurile legale, în legătură cu mai multe infracțiuni săvârșite în urmă cu puțin timp (distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi șicanat în trafic, acroșarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall și refuzul de a i se recolta probe biologice).

Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secții de poliție din municipiul Iași unde urma să fie cercetat pentru aspectele menționate mai sus, inculpatul ar fi amenințat doi polițiști cu exercitarea unor violențe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenților sumele de bani menționate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală”, detaliază DGA.

Articolul precedentPaul Anghel, mesaj către Cancelarul austriac Karl Nehammer: „România este Schengen! Sunt cetățean european și am drepturi!”
Articolul următorRareș Bogdan, după ultimul refuz al Cancelarului Nehammer privind Schengen, chiar la București: „Sunt convins că va ceda”