Sursa fotohttps://web.facebook.com/SOSSateleCopiilor

Diana Podaru, directorul general SOS Satele Copiilor România, a lansat un apel umanitar pentru copiii care au fugit din calea războiului și au ajuns în țara noastră.

Aceasta a precizat că lumea pe care am cunoscut-o s-a schimbat profund, războiul aducând multă suferință în rândul cetățenilor ucraineni care în urmă cu două săptămâni aveau o viață normală.

„Este cumplit să ştim că milioane de copii sunt în pericol, mulţi dintre ei deja într-o situaţie vulnerabilă. Cu ajutorul autorităţilor şi al ONG-urilor partenere, identificăm familii vulnerabile şi le asigurăm sprijinul de care au nevoie”, a declarat Podaru, potrivit Agerpres.

Peste 20.000 de copii au ajuns în țara noastră de la începutul războiului din Ucraina

Totodată, încă de la începutul lunii martie, în Satul SOS din București, au ajuns primele familii, mai exact două mame cu trei copii. Aceștia au lăsat totul în urmă și au reușit să fugă din calea războiului, având asupra lor doar o geantă.

„Pentru a-i proteja pe copii, una dintre mame a decis să le spună că aici, în România, sunt în vacanţă. Este o situaţie sfâşietoare!”, a spus Diana Podaru.

De asemenea, SOS Satele Copiilor România a anunțat că oferă adăpost în spațiile amenajate în 3 sate SOS din Bucureşti, Hemeiuş (Bacău) şi Cisnădie (Sibiu), unde familiile cazate vor beneficia de masă caldă, produse de igienă, consiliere socială și psihologică și suport educațional pentru cei mici.

Totodată, oricine poate ajuta pe copiii vulnerabil veniți din Ucraina cu o donație online pe https://www.sos-satelecopiilor.ro/sprijin-pentru-ucraina/ sau în contul IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificaţia „UCRAINA”.

Altă modalitate de susținere a programelor SOS Satele Copiilor este prin SMS cu textul MAMA la 8864 ( 4 euro pe lună) sau prin Revolut, la secțiunea donații.

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că peste 7,5 milioane de copii sunt în pericol din cauza războiului și au nevoie de sprijin urgent. Majoritatea au venit cu mamele lor, dar există și copii care au ajuns fără niciun părinte în țările vecine.

Cristian Popescu Piedone trage un semnal de alarmă: „Legile strâmbe din țara noastră împiedică să continuăm ajutorarea refugiaților”

Articolul precedentSăptămâna de lucru ar putea avea doar patru zile
Articolul următorFost șef al CIA, despre extinderea războiului: “În cazul Moldovei, putem fi îngrijorați”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.