Captura video Youtube
Captura video Youtube

Un fost director al CIA a declarat că orașul Odessa și Republica Moldova sunt în pericol, în contextul războiului din Ucraina.

Avertismentul generalului american, David Patraeus, a fost făcut într-un interviu acordat astăzi, pentru postul de televiziune CNN.

Fostul director al CIA a comparat situaţia din Ucraina cu cea din al Doilea Război Mondial

Fostul comandant al forțelor Statelor Unite din Afganistan, acesta a explicat că situația din teren în Ucraina este deosebită.

De asemenea, forța rezistenței civile este mult mai bine organizată și mai impresionantă decât cea a rezistenței franceze din cel de-al Doilea Război Mondial.

În ceea ce privește Odessa, acolo se vor duce lupte grele. Oamenii vor opune rezistență, o defensivă a orașului a fost deja pregătită, pe teren sunt forțe de resistență civilă foarte bine organizate. Această rezistență este chiar mai impresionantă decât ceea ce a fost în Franța în al Doilea Război Mondial”, a declarat David Patraeus.

“Ucrainenii continuă să dea dovadă de o rezistenţă remarcabilă”

Patraeus a ţinut să laude poporul ucrainean, declarând că oamenii din Ucraina sunt extraordinar de eficienți, creativi, au inițaitivă, sunt inovatori și sunt foarte determinați.

Au întrerupt comunicațiile rușilor. Au izolat și distrus mașinile care aduceau combustibil rușilor pe front. Au utilizat cocktailuri Molotov. Deci rezistența aceasta, combinată cu forțele armate, cu brigadele civile este cu adevărat remarcabilă. Vedem o luptă foarte bine coordonată în comun, în special în Kiev”, a remarcat generalul american.

Raportat la ţările din Est și viitorul Kievului, Patraeus a spus că nu acceptă presupunerea că orașul va cădea.

Ultimul lucru pe care-l vrea Putin acum este un al doilea front. Abia reușește să facă față frontului actual. Însă, în cazul Moldovei, putem fi îngrijorați”, a conclus generalul.

Articolul precedentSOS Satele Copiilor România oferă sprijin familiilor ce fug din calea războiului
Articolul următorVasile Dîncu: „România a trimis Ucrainei muniţii și echipamente militare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time