Sursa: Realitatea.net

Dispărut de ceva timp de pe scena politică, Miron Mitrea își fac timp din când în când să analizeze prezentul și ultimele mișcări din interiorul partidelor. Aseară, Mitrea a comentat la Realitatea Plus atât referitor la scandalul din interiorul USR, cât și referitor la modul în care se „mișcă” lucrurile în coaliția de guvernare.

În vârstă de 65 de ani, Mitrea este prezentat acum drept consultant politic, dat fiind trecutul său în domeniu: fost politician român, fost social democrat, fost senator și fost ministru al transporturilor. E și fost condamnat, dată fiind sentința din 2015 de 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, din care s-a liberat în 2016.

În 2019, acesta a înființat o societate de consultanță, în parteneriat cu membrii familiei celui care controlează Realitatea Plus. Poate de aceea s-a și discutat ca Mitrea să fie un invitat semi-permanent în emisiuni. Și, din postura de analist/ consultant politic, Mitrea a luat la „bani mărunți” lupta polilor de putere din USR.

Dan Barna nu e un mare abil. USR nu are niciun lider, Cioloș e băiat bun dar e că apa sfințită, nu trece de sticlă, nu reprezintă niște idei pe care să le înțelegem, Barna e reprezentantul de frunte al neo-progresismului. Populația care e tradiționalistă și e anti-sistem s-a dus la AUR.

Nu știu ce reprezintă Cioloș, ideologic, un curent pro-francez, lucru care e în regulă, dar altceva nu aduce. Barna aduce doar lupta anti-corupție dar s-a dovedit că și el e băgat cu degetelele prin banii europeni.

USR-ul își face de lucru singur. În loc să găsească o soluție, cu sau fără un leadership performant, nu prea are”, e de părere fostul ministru. Lucrurile stau cu totul altfel însă când vine vorba despre foștii săi colegi de partid sau despre actuala coaliție de guvernare, din perspectiva lui Mitrea.

PSD a pus mâna pe guvernare, Nicolae Ciucă e mai abil decât părea, stă acolo și echilibrează lucrurile, și-a făcut datoria față de partenerii strategici. Un guvern așezat, cei de la PSD sunt mai vocali.

Acum aș paria că e vorba de o alianța pe 3 ani de zile. Nu cred că îl vor schimba pe Ciucă după un an și jumătate”, crede Miron Mitrea.

Articolul precedent Călin Georgescu nu se dezice de afirmațiile sale legate de Zelea Codreanu și mareșalul Antonescu
Articolul următorAustralia își redeschide granițele pentru turiști