Călin Georgescu nu se dezice de afirmațiile sale legate de Zelea Codreanu și mareșalul Antonescu

În opinia sa, nimeni nu poate avea discuții științifice în afară experților în istorie.

Președintele de onoare al AUR, Călin Georgescu, a declarat la Realitatea TV că afirmațiile sale, cu privire la Zelea Codreanu și Ion Antonescu, nu pot fi interpretate, precizând că o „chestiune istorică poate fi comentată” doar de experți.

Totodată, Georgescu a mai spus că „aceste etichete” atribuite lui în ultima perioadă nu le acceptă, afirmând că poporul român „așteaptă adevărul și nu prudență politică.”

„Știu exact cine sunt și nu există nicio formă de compromis în acest sens. Am văzut și eu discuțiile: vreau să precizez că nimeni nu poate avea discuții științifice în afară experților în istorie”, a declarat Georgescu, potrivit G4media.ro.

„În Serviciile statului român sunt foarte mulți patrioți”

De asemenea, președintele de onoare al AUR a mai adăugat că românii s-au săturat de promisiunile politicienilor și a sosit momentul să se trezească, „să ridice capul din pământ și să stea drepți.”

„În Serviciile statului român sunt foarte mulți patrioți care nu sunt luați în seama și sunt neglijați. Cred că profesionalismul ca și patriotismul trebuie să ajungă la poziția pe care o merită pentru că țară noastră să fie una demnă”, a mai spus Călin Georgescu.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, președintele de onoare al AUR a declarat că Zelea Codreanu și Ion Antonescu „au făcut și fapte bune”, dar pe care nu le poate comenta. De asemenea, Georgescu a mai spus, tot referitor la cei doi legionari, că „față de martiri nu poate să aibă păreri” și că „îngenunchează în fața poporului român.”

Consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism, Alexandru Muraru, a precizat că declarațiile lui Georgescu sunt „extrem de grave”, fiind un îndemn la violență politică.

„Prin aceste afirmații, se continuă efortul celor de la AUR de a inversa valorile, de a murdări și prejudicia adevărații eroi ai istoriei României, iar aceștia sunt înlocuiți în viziunea loc cu criminalii de război și liderii mișcărilor paramilitar-fasciste”, a spus Muraru.

Totodată, directorul Centrului pentru monitorizarea și combaterea antisemitsmului în România, Maximilian Katz, a declarat că cei care îi numesc pe Codreanu și Antonescu eroi promovează antisemitismul și naționalismul în forma lui cea mai crudă, afirmând că a-i numi „martiri” este un act condamnabil.

Călin Georgescu, despre Zelea Codreanu. „S-a luptat pentru moralitatea ființei umane”

Articolul precedentMoțiunea depusă de USR împotriva ministrului Energiei, dezbătută azi
Articolul următorMiron Mitrea, cu ochii pe politicienii momentului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.