Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost condamnat definitiv vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Un complet de cinci judecători a menținut sentința dată în cazul lui Mitrea de instanța de fond. În schimb, a fost majorată suma confiscată de la fostul ministru, respectiv de la 169.000 de lei în primă instanță, la 327.000 de lei. De asemenea, instanța a menținut condamnările date celorlalți inculpați: Irina Jianu — cinci luni închisoare cu executare şi Nicolae Popescu — cinci luni închisoare cu executare. Decizia instanței este definitivă, urmând ca Miron Mitrea să fie încarcerat.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii. Procurorii DNA susțin că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. 

Articolul precedentAeroportul Craiova, vedeta Master Planului de Transport.
Articolul următorAutostrada Comarnic-Braşov, 8.5 mld €. La Berceanu era mai ieftin