Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a depus la Judecătoria Medgidia o cerere prin care solicită să fie eliberat condiționat din închisoare, după ce a ispășit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale.
Miron Mitrea a depus cererea în instanță pe data de 28 ianuarie, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 10 februarie. Fostul ministru este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.
Purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Botezan, a declarat pentru Agerpres că Miron Mitrea nu a făcut obiectul analizei în comisia de eliberări condiționate din penitenciar, fostul ministru depunând cererea direct în instanță. În lista prezentată recent de Ministerul Justiției, Miron Mitrea apărea cu două cărți scrise în detenție pentru a i se scădea 60 de zile din condamnare, respectiv „Amintiri… Subiective. Moment de istorie imediată” și „Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”. Cărțile au fost publicate la Editura „Muntenia”, coordonator științific fiind prof. univ. dr. Marian Cojoc de la Universitatea „Ovidius” Constanța.
Miron Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.
Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în valoare de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcții la casa mamei sale din Voluntari.

Articolul precedentCrinuţa Dumitrean, urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită
Articolul următorInteresul naţional a fost lăsat fără imunitate de plenul Senatului. Gabriel Oprea ajunge pe mâna procurorilor DNA